Kuracie prsia

Kuracie prsia so zelerom na čínsky spôsob

Autor receptu: estika104

Chutný a nenáročný recept.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance a mierne posolíme (nie veľa, v recepte sa používa sójová omáčka). V miske zmiešame polovicu sójovej omáčky, vajce, horčicu, polovicu zázvoru a do tejto zmesi pridáme nakrájané mäso. Necháme pácovať 1/2 hod - 1 hod. Medzitým si nakrájame na tenšie rezance zeler. Cesnak nakrájame na plátky.
  2. Na olivovom oleji prudko opečieme mäso aj s pácom, po opečení (asi 5-10 min) mäso vyberieme z panvice. Pridáme znovu trochu olivového oleja a orestujeme cesnak, neskôr pridáme nakrájaný zeler a orestujeme aj ten. Mierne osolíme, okoreníme, pridáme trochu bieleho vína a podusíme.
  3. Keď zeler zmäkne, pridáme naspať opečené mäso a chvíľu spolu podusíme (ak treba, podlejeme trochou vody alebo vývaru). Po 5-10 minútach mäso so zelerom zalejeme zmesou vína, sójovej omáčky, zázvoru a Solamylu a necháme prevrieť. Podávame s ryžou basmati, alebo ryžovými rezancami. Dobrú chuť:-)