Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Sušené slivky posekáme, namočíme do sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou. Pridáme nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme, opečieme na panvici s olejom, prihodíme tymian a upečieme domäkka.
  2. Fazuľové pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Celú hlavičku cesnaku rozrežeme na polovice a upečieme na olivovom oleji v rúre (asi 30 minút). Potom strúčiky vytlačíme zo šupky a rozotrieme na pastu. Pastu pridáme k uvareným scedeným zemiakom a roztlačíme. Pridáme scedenú fazuľu, maslo, mlieko a rozmixujeme na pyré. Dochutíme soľou.
  3. Orestované kuracie prsia naplnené slivkami nakrájame na plátky, rozložíme na pyré a polejeme výpekom.