Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia so slivkami na fazuľovom pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Sušené slivky posekáme, namočíme do
sherry a necháme nasiaknuť. Na panvici
orestujeme pokrájanú slaninu spolu s cibuľou. Pridáme
nasiaknuté slivky. Kuracie prsia narežeme
a naplníme slivkovou náplňou. Osolíme, okoreníme,
opečieme na panvici s olejom, prihodíme
tymian a upečieme domäkka.
- Fazuľové pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme
v osolenej vode. Celú hlavičku cesnaku rozrežeme na polovice a upečieme na olivovom oleji v rúre (asi 30 minút). Potom strúčiky vytlačíme zo šupky a rozotrieme na pastu. Pastu pridáme k uvareným scedeným zemiakom a roztlačíme. Pridáme scedenú fazuľu, maslo, mlieko a rozmixujeme na pyré. Dochutíme soľou.
- Orestované kuracie prsia naplnené slivkami nakrájame na plátky, rozložíme na pyré a polejeme výpekom.
|