Kuracie mäso
Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept)
Autor receptu: marienka44
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso
marinovalo celú noc.
4 porcie |
60 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Marinádu pripravíme zmiešaním ingrediencií.
- Kúpila som kuracie prsia na soté, ale tie pomerne veľké kusy mäsa som ešte pokrájala na tenké rezančeky. Pridáme polovicu marinády a mäso marinujeme minimálne 1 hodinu, v mojom prípade celú noc. Musela som ísť na nákup chýbajúcich zložiek, ako pekinská kapusta, stonkový zeler ap. Začiatok prípravy smažením cibule:
- Panvicu poriadne rozohrejeme (ja som pridala do nej aj 1 PL repkového oleja) a postupne po častiach opečieme marinované mäso. Keby sme dali naraz všetko mäso, olej by sa ochladil. Keď sa mäso zatiahne, vyberieme ho a dáme bokom do tepla.
- Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Stonkový zeler umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a pokrájame na rezance a la julienne. Čínsku kapustu posekáme. Červenú a zelenú papriku umyjeme (odstránime stopku a jadrovník) a pokrájame na tenké prúžky. Cesnak pokrájame na plátky.
- V tej iste panvici s hrubým akutermickým dnom, kde sme opekali mäso, nalejeme trochu oleja a rozhorúčime ho. Následne vložíme pokrájanú cibuľu a ostatné uvedené suroviny. Krátko opražíme a pomiešame. K zelenine pridáme ryžové rezance a zalejeme pripraveným kuracím vývarom, ktorý som pripravila z polovice kocky kuracieho bujónu a vriacej vody z varnej kanvice.
- Ryžové rezance v surovom stave:
- Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Keď sú rezance uvarené, premiešame a pridáme zbytok marinády a predpripravené mäso. Opäť premiešame, prehrejeme a odstavíme. Podávame bez prílohy, keďže sú v jedle ryžové rezance. Ja som si k tomu urobila ľadový šalát s octovou zálievkou.
Vnučke a aj mne jedlo veľmi chutilo, bola to zmena. Zároveň som spotrebovala ryžové rezance, ktoré som mala dávnejšie kúpené.
- Na plynový horák som položila takýto nádstavec, aby wok bol vyhrievaný v lôžku rovnomerne a vysoko: