Kuracie mäso

Kuracie prsia s ryžovými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: marienka44

Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho dva dni, teda s prestávkou, kedy sa mäso marinovalo celú noc.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Marinádu pripravíme zmiešaním ingrediencií.
  2. Kúpila som kuracie prsia na soté, ale tie pomerne veľké kusy mäsa som ešte pokrájala na tenké rezančeky. Pridáme polovicu marinády a mäso marinujeme minimálne 1 hodinu, v mojom prípade celú noc. Musela som ísť na nákup chýbajúcich zložiek, ako pekinská kapusta, stonkový zeler ap. Začiatok prípravy smažením cibule:
  3. Panvicu poriadne rozohrejeme (ja som pridala do nej aj 1 PL repkového oleja) a postupne po častiach opečieme marinované mäso. Keby sme dali naraz všetko mäso, olej by sa ochladil. Keď sa mäso zatiahne, vyberieme ho a dáme bokom do tepla.
  4. Cibuľu očistíme a pokrájame na plátky. Stonkový zeler umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Mrkvu očistíme a pokrájame na rezance a la julienne. Čínsku kapustu posekáme. Červenú a zelenú papriku umyjeme (odstránime stopku a jadrovník) a pokrájame na tenké prúžky. Cesnak pokrájame na plátky.
  5. V tej iste panvici s hrubým akutermickým dnom, kde sme opekali mäso, nalejeme trochu oleja a rozhorúčime ho. Následne vložíme pokrájanú cibuľu a ostatné uvedené suroviny. Krátko opražíme a pomiešame. K zelenine pridáme ryžové rezance a zalejeme pripraveným kuracím vývarom, ktorý som pripravila z polovice kocky kuracieho bujónu a vriacej vody z varnej kanvice.
  6. Ryžové rezance v surovom stave:
  7. Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Keď sú rezance uvarené, premiešame a pridáme zbytok marinády a predpripravené mäso. Opäť premiešame, prehrejeme a odstavíme. Podávame bez prílohy, keďže sú v jedle ryžové rezance. Ja som si k tomu urobila ľadový šalát s octovou zálievkou. Vnučke a aj mne jedlo veľmi chutilo, bola to zmena. Zároveň som spotrebovala ryžové rezance, ktoré som mala dávnejšie kúpené.
  8. Na plynový horák som položila takýto nádstavec, aby wok bol vyhrievaný v lôžku rovnomerne a vysoko: