Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia plnené pórom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutné kuracie prsia plnené čerstvým pórom.
4 porcie |
50 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie prsia som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Do mäsa som nožom utvorila otvor pre plnku. Do otvoru som vložila časť póru, záleží od mäsa, aký kus tam vojde. Aby prsia neboli suché, vložila som k póru aj anglickú slaninu.
- Naplnené kuracie prsia som natrela soľou a otvor som zošila bielou niťou.
- Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky, aby sa vytopil tuk a pridala som aj anglickú slaninu.
- Na vytopenom tuku som opiekla prsia sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahli.
- Posypala som ich mletým korením, štipkou celej rasce a mletou červenou paprikou. Pridala som na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak. Podliala som ich slepačím vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Zakryla som ich pokrievkou a nechala dusiť 40 minút. Ešte raz som ich podliala. Potom som ich odokryla a nechala variť ešte 10 minút.
- Hotové prsia som vybrala a nechala na doske odpočívať 15 minút. Odstránila som niť.
- Prsia som nakrájala na plátky.
- Kuracie prsia som podávala so zemiakmi.
Prajem vám dobrú chuť.