Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené pórom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutné kuracie prsia plnené čerstvým pórom.

4
porcie
50 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Do mäsa som nožom utvorila otvor pre plnku. Do otvoru som vložila časť póru, záleží od mäsa, aký kus tam vojde. Aby prsia neboli suché, vložila som k póru aj anglickú slaninu.
  3. Naplnené kuracie prsia som natrela soľou a otvor som zošila bielou niťou.
  4. Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky, aby sa vytopil tuk a pridala som aj anglickú slaninu.
  5. Na vytopenom tuku som opiekla prsia sprudka zo všetkých strán, aby sa zatiahli.
  6. Posypala som ich mletým korením, štipkou celej rasce a mletou červenou paprikou. Pridala som na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak. Podliala som ich slepačím vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Zakryla som ich pokrievkou a nechala dusiť 40 minút. Ešte raz som ich podliala. Potom som ich odokryla a nechala variť ešte 10 minút.
  7. Hotové prsia som vybrala a nechala na doske odpočívať 15 minút. Odstránila som niť.
  8. Prsia som nakrájala na plátky.
  9. Kuracie prsia som podávala so zemiakmi. Prajem vám dobrú chuť.