Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou s jednoduchou omáčkou
Foto: siuuu
Veruže sme si pochutili. Je to jednoduché, pomerne rýchlo pripravené jedlo a veľmi chutné.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
400 g |
|
1-2 strúčiky |
|
podľa chuti čerstvé (tymian, oregano) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 PL |
|
20-30 g |
|
1,5 - 2 dl (33 % alebo 10 %) |
|
1 ČL (plnotučná) |
|
1/2 - 1 ČL |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, obkrájame - aby vznikli pekné kúsky. Zboku narežeme a vytvoríme kapsu.
- 2
Kuraciu pečeň (na 1 prsko asi 1 - 1,5 ks pečene) umyjeme, pokrájame na menšie kúsky. Pečeň zmiešame s nadrobno pokrájaným alebo prelisovaným cesnakom a posekanými čerstvými bylinkami. Zmesou naplníme kuracie prsia a uzavrieme špáradlami.
- 3
Zvonku prsia ochutíme soľou a korením, položíme na pekáč pomastený olejom, aj zvrchu pokvapkáme olejom a v rúre zohriatej na 180 °C pečieme cca 20 - 25 minút, podľa hrúbky mäsa. Ak máte hrubšie kusy mäsa, odporúčam pečeň zľahka orestovať na kvapke oleja a až potom zmiešať s cesnakom a bylinkami, pretože v hrubšej časti mäsa sa pečeň nemusí úplne prepiecť.
- 4
Zvyšok kuracej pečene som pokrájala na kúsky a orestovala na kvapke oleja, ochutila soľou a korením.
- 5
Po upečení som mäso vybrala z panvice / pekáča (udržiavala som v teple), do výpeku som pridala med, maslo, nechala rozpustiť, pridala horčicu a smotanu, všetko som premiešala, prevarila, zredukovala na požadovanú hustotu, ochutila soľou a korením. Kúsky opečenej pečene som obalila v omáčke, zvyšok omáčky som podávala k mäsku. Posypala som čerstvým tymianom. Podávame s prílohou podľa chuti - robievam s ryžou, alebo ako rýchlovku iba s chlebíkom či čerstvou bagetkou.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu