Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa
mi našťastie nepotvrdila tá potravinová alergia, tak som sa pustila do kuchtenia. Výsledkom
bola zaujímavá kombinácia chutí, ktorá stála za trochu experimentovania.
4 porcie |
10 minút príprava |
10+30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrajame si na drobno červenú cibuľu a sterilizované artičoky.
- Na troške olivového oleja podusíme.
- pridáme rozmrvený kozí syr a provensálske bylinky. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
- Zľahka premiešame, aby sa syr prehrial a odstavíme z ohňa.
- Do očistených kuracich rezňov si spravíme ostrým nožom kapsu.
- Naplníme artičokovou zmesou a uzavrieme drevenou špajdlou.
- Z oboch strán rezne osolíme a okoreníme.
- Na panvici rozpálime olivový olej, rezne na ňom na miernom ohni opekáme z oboch strán dozlata.
- Zmiešame solamyl s citrónovou šťavou a bujónom, podlejeme rezne a necháme chvíľu prevrieť. Posypeme petržlenovou vňaťou.
- Vyberieme rezne, šťavu necháme trochu zredukovať. Na tanieri plnené kuracie rezne podlejeme trochou šťavy, posypeme parmezánom a ozdobíme nadrobno nakrájanou zeleninou.
- Na reze pekne vynikne zaujímavá plnka.