Kuracie prsia plnené kozím syrom a artičokmi (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Milujem kozí syr. Milujem kuracie mäsko. Artičoky som ešte nepripravovala sama. A kedže sa mi našťastie nepotvrdila tá potravinová alergia, tak som sa pustila do kuchtenia. Výsledkom bola zaujímavá kombinácia chutí, ktorá stála za trochu experimentovania.

4
porcie
10 minút
príprava
10+30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrajame si na drobno červenú cibuľu a sterilizované artičoky.
  2. Na troške olivového oleja podusíme.
  3. pridáme rozmrvený kozí syr a provensálske bylinky. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením.
  4. Zľahka premiešame, aby sa syr prehrial a odstavíme z ohňa.
  5. Do očistených kuracich rezňov si spravíme ostrým nožom kapsu.
  6. Naplníme artičokovou zmesou a uzavrieme drevenou špajdlou.
  7. Z oboch strán rezne osolíme a okoreníme.
  8. Na panvici rozpálime olivový olej, rezne na ňom na miernom ohni opekáme z oboch strán dozlata.
  9. Zmiešame solamyl s citrónovou šťavou a bujónom, podlejeme rezne a necháme chvíľu prevrieť. Posypeme petržlenovou vňaťou.
  10. Vyberieme rezne, šťavu necháme trochu zredukovať. Na tanieri plnené kuracie rezne podlejeme trochou šťavy, posypeme parmezánom a ozdobíme nadrobno nakrájanou zeleninou.
  11. Na reze pekne vynikne zaujímavá plnka.