Kuracie nugetky v parmezánovom obale s krémovou tarhoňou

mandarin999 - fotkamandarin999, 12. marca 2016

Tip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si zamilujete. K tomu šťavnatá, krémová a dobre vyzerajúca príloha a Zobraziť celý popisTip na nenáročný, chutný a pestrý obed. Parmezánové cestíčko vytvára výraznú chuť, ktorú si zamilujete. K tomu šťavnatá, krémová a dobre vyzerajúca príloha a zaujímavé jedlo je na svete. Na prvý pohľad sa možno zdá, že to k sebe nejde, no kombinácia chutí je báječná.

5
porcií

Suroviny

600 - 700 g
60 - 70 g
2 ks
3/4 šálky (príp. mrazený)
500 g
200 ml
troška
4 ks
3 hrnčeky (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia umyjeme, osušíme, očistíme a nakrájame na menšie nugetky. Mäsko jemne osolíme a zľahka poprášime múkou. Nugetky budeme obaľovať v cestíčku. Cestíčko je jednoduché, vymiešame 4 vajíčka s parmezánom, trochou soli a dáme doň nugetky. Snažíme sa, aby boli obalené z každej strany. Pražíme ich na rozhorúčenom oleji pár minút z každej strany. Po vybratí ich necháme odtiecť na servítke.

  2. 2

    Hrášok jemne osmažím na masle v malom hrnci, podlejem vodou a uvarím do mäkka (nie však rozvariť ho). Odstavím z plameňa a odložím aj so šťavou.

  3. 3

    Pripravíme si tarhoňu. Do širšieho a plytšieho hrnca dám lyžičku olivového oleja a osmažím tarhoňu. Keď je časť guličiek hnedá, pridám vodu, ktorú osolím. Tarhoňu robím hrnčekovou metódou v pomere 1 : 1,5 (tarhoňa : voda). Vodu nechám zovrieť, tarhoňu premiešam a nechám dusiť na najmenšom plameni cca 20 minút. Počas dusenia neodkrývam pokrievku, ani nepremiešavam. Ak máte vývar, použite ho namiesto vody, tarhoňa bude mať lepšiu chuť.

  4. 4

    Mrkvu umyjeme, očistíme a pomocou škrabky ju nastrúhame lupienky.

  5. 5

    K hotovej tarhoni pridáme smotanu, premiešavame a varíme na najmenšom plameni. Taktiež pridáme hrášok so šťavou a lupienky mrkvy. Miešame pár minút a nakoniec pridáme maslo, aby sme dosiahli čo najkrémovejšiu konzistenciu . Podávame.

Diskusia k receptu

jack
Veľmi pekný a zaujímavý recept.Ukladám.
altyn
Parmezán mám rád, no ti poviem, že tú tarhoňu by som zjedol aj bez toho mäska. :-))) 5* zaslúžene.
marika9
Dobrý receptík. Tarhoňu mám veľmi rada, ale v takejto úprave nepoznám. Toto bude môj najbližší experiment
haji
Hmm, tak to je hodně zajímavý receptík!! Jsi šikulka!!
dzejsik
Ako to hrá farbami na tom tanieri - dala by som si. :) KK & 5*
bembo
klobúk dolu.krásny recept.veľmi si cením mladých a šikovných ľudí ako si Ty.rcp už je v KK.od kamaráta som dostal kopec mraz.kuracích pŕs a aj karé(z toho urobím niečo od Klukovody).veľmi mi prišiel vhod tento rcp,dobrá inšpirácia ako si z nich urobiť túto Tvoju pochúťku,a aj trochu odľahčiť mrazničku
jankavaskova
Hmmmmmm, vyzera to krasne farebne, taky jarny recept. Tusim musim omilostit tarhonu a vyskusat :-)
remcula
Nádherný recept!!! A ta tarhoňa k tomu..hmmmmmm 5*
katka78
@Mandarin999 ďakujem ti za vynikajúci recept. Mäsko je šťavnaté a tarhoňa jedna báseň. Mäso, u nás morčacie, som robila len z polovičnej dávky, ale tarhoňu som dala z celej, lebo tá sa môže aj ako samostatné jedlo jesť. Bude nazajtra do práce k obedu. Ešte raz ďakujem :-)
bembo
Dnes sme mali túto dobrotu k obedu.Mesko mekučké ,tarhoňa,ktorú som už v minulosti robil nebola taká chutná ako táto.Čo sa týka obaľovania,dal som len 3 vajcia,a aj tak mi zostalo ešte aj na obalenie zopár šampiňónov,ktoré som mal v ľadničke.Tie urobím až k večeri.Dúfam,že aj tie budú v tejto obaľovacej zmesi také chutné ako kuracie prsia.Super receptík.A takto vyzerá porcia pre skoro 100 kilového chlapa.Ja si na ozdoby nepotrpím,hlavne že mi to chutilo.A to tak,že veľmi


bembo
@Bembo (28.3.2016 12:45)

Tá moja fotka síce nie je vydarená,neviem prečo,dôležité je,že to čo je na tanieri chutilo.Mne sa páči ako to nafotila a upravila Katka 78
katka78
@Bembo (28.3.2016 12:51) mne sa tá fotka páči, je len menšia, ale vidno mäso aj prílohu. Jáj, hneď mi prišla na chuť tá výborná krémová tarhoňa znovu :-)
*Na zväčšenie fotky k prezeraniu stačí použiť lupu - klávesovú skratku CTRL+. Pravda, fotka nebude ostrá, ale na pozretie stačí :-)
kukulienka71
odkedy si to sem pridala, chodila mi po rozume, dnes som ju pripravila a nemá chybu tá tarhoňa, pripečená chuť spolu s maslom dodáva úplne skvelý šmak;-) u nás s plieckom pečeným s cesnakom, hrášok som dávala rovno variť spolu s tarhoňou a neskôr som pridala mrkvu. veľmi sme si pochutili, ďakujem pekne za nápad a čakám na tvoje ďalšie. Nech sa ti darí!

haji
@Kukulienka71 (9.4.2016 14:13)
Oh, zase krásná práce, úžasné foto - tvá tarhoňa mi evokuje kaviár..., masíčko jemňoučké s krustičkou, hrášek a mrkvička vše dokreslují nejen barvou, ale i chutí. Umělecké dílo i foto. Kuku, tleskám!!
kukulienka71
@Haji (9.4.2016 14:45)

Ďakujem veľmi pekne, si milá a tvoje pochvaly mi robia aspoň takú radosť ako tebe moje fotky. Pokojnú noc prajem:-)
relaxx1
Tá tarhoňa chutila nenormálne dobre,super receptík,mužík si pochvaľoval aj mäsko. Ďakujem 5*
jack
Ďakujem za skvelý recept.Naša dnešná večera a možno aj zajtrajší obedík.Tá tarhoňa nemá chybu.Nebíčko v papuľke.Lepšiu som nejedla.Pekný dník.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia