Kuracie mäso

Kuracie mäso v kešu omáčke

Autor receptu: ryzasos

Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy.* V hustej kešu omáčke nájdete lahodné spojenie pomaranča, čili, cesnaku, sójovej a hoisin omáčky. Už počas prípravy tohto receptu som vedela, že sa jedlo zaradí medzi moje obľúbené - skúste, je perfektné, a tak jednoduché.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
  3. V hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané kuracie prsia a restujeme ich približne 3 minúty, kým sa mäso z každej strany zatiahne.
  5. Potom k mäsu pridáme všetky suroviny okrem škrobu a dobre zamiešame. Za občasného miešania mäso varíme v omáčke odokryté približne 15 minút.
  6. Potom do omáčky vmiešame kukuričný škrob, rozmiešaný v približne 30 ml vody. Ak chcete omáčky viac, môžete pridať trochu viac vody.
  7. Mäso varíme za stále miešania ešte približne 3 minúty, a potom ho servírujeme s uvarenou ryžou.