Kuracie mäso so zemiakmi na špajdli

Autor receptu: sorinka33

Toto mi tak napadlo pri listovaní jednej knižky. Lepšie by to bolo na grile, ale keďže v byte ho nemám, tak musela postačiť rúra :) Dá sa to vylepšiť ako len chcete, ale aj toto hádam bude chutiť :)

2-3
porcie
60 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso umyjeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Dáme do misky, pridáme všetko potrebné na marinádu, cesnak roztlačíme ;) Poriadne premiešame, odložíme na noc do chladničky, nech to poriadne nasiakne.
  2. Druhý deň si nakrájame zemiaky na také kocky ako mäso, osolíme, okoreníme a striedavo napichujeme na špajdle alebo nejaké ražne. Môžeme medzi to podávať aj zeleninu.
  3. Všetko to poukladáme na olejom poliaty plech a dáme piecť. Pečieme asi 30-40 minút na približne 200°C - tak aby boli zemiaky upečené.
  4. Ako oblohu môžeme dať čerstvú alebo upečenú zeleninu, prípadne kečup k zemiakom. Dobrú chuť :)