Kuracie mäso so zemiakmi na špajdli
Autor receptu: sorinka33
Toto mi tak napadlo pri listovaní jednej knižky. Lepšie by to bolo na grile, ale keďže v byte
ho nemám, tak musela postačiť rúra :) Dá sa to vylepšiť ako len chcete, ale aj toto hádam
bude chutiť :)
2-3 porcie |
60 minút príprava |
30-40 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso umyjeme a nakrájame na stredne veľké kocky. Dáme do misky, pridáme všetko potrebné na marinádu, cesnak roztlačíme ;) Poriadne premiešame, odložíme na noc do chladničky, nech to poriadne nasiakne.
- Druhý deň si nakrájame zemiaky na také kocky ako mäso, osolíme, okoreníme a striedavo napichujeme na špajdle alebo nejaké ražne. Môžeme medzi to podávať aj zeleninu.
- Všetko to poukladáme na olejom poliaty plech a dáme piecť. Pečieme asi 30-40 minút na približne 200°C - tak aby boli zemiaky upečené.
- Ako oblohu môžeme dať čerstvú alebo upečenú zeleninu, prípadne kečup k zemiakom.
Dobrú chuť :)