Kuracie karaage (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Khalila Tribaka

Postup

  1. Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.
  2. Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.
  3. Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.
  4. V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.
  5. K namarinovanému mäsu primiešame škrob.
  6. Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.
  7. Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.
  8. Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.
  9. Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.
  10. Na záver polejeme pripravenou zálievkou.