Kuracie karaage (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Khalila Tribaka
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky diamantového tvaru a vložíme do misy.
- Pridáme všetky suroviny potrebné na marinádu, poriadne premiešame a necháme odpočívať asi 20 minút v chlade.
- Môžeme nechať odpočívať aj do druhého dňa, vtedy do marinády nepoužijeme citrónovú šťavu, ktorá urýchľuje marinovanie.
- V mise zmiešame všetky suroviny na zálievku.
- K namarinovanému mäsu primiešame škrob.
- Potom obalíme v bohatom množstve hladkej múky a po jednom vkladáme do rozhorúčeného oleja na vyprážanie.
- Vyprážame rýchlo vo veľkom množstve oleja, až kým nie sú kúsky zlatisté.
- Vypražené kúsky necháme odkvapkať od oleja.
- Na spodok misky naukladáme trošku čerstvej riasy wakame, pridáme vypražené mäso.
- Na záver polejeme pripravenou zálievkou.