Kuracia roláda

Kuracia roláda v slaninke

Autor receptu: redakcia

Pečená roláda z vykosteného kuraťa je skvelá ako pohostenie, podáva sa nastudeno.

25 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Náplň: Žemle nakrájame na kocky a v mise ich pokropíme mliekom, aby boli navlhčené. Bielky vyšľaháme dotuha. Žĺtky prešľaháme s trochou soli, mletým muškátovým orieškom a rozpusteným maslom, pridáme do misy k žemliam. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, pistácie a zapracujeme sneh z bielkov.
  2. Vykostené kura rozložíme na pracovnú plochu kožou dole, osolíme, okoreníme a rozotrieme naň pripravenú plnku. Zrolujeme a potom ešte celú roládu omotáme plátkami slaniny. Roládu zviažeme kuchynskou niťou, vložíme do pekáča a podlejeme malým množstvom vody.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 50 minút. Počas pečenia podľa potreby podlievame vodou a prelievame výpekom.
  4. Hotovú roládu necháme vychladnúť a potom ju nakrájame na tenké plátky. Podávame na lôžku zo zmesi listových šalátov.