Kuracia polievka Bódi Margó (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

Nedeľný obed bez poriadnej polievky,to je ako Viednská káva bez šlahačky,ako banskobystrické námestie bez Elvisa(bystričania vedia o kom je reč),ako pes bez búdy,ako rodinný dom bez psa... Všetko to tak môže byť,ale bez toho to nie je ono.Tak vám jednu takú,poriadnu,od Bódi Margó,nedeľnú ponúkam...Varí ju takto

6-8
porcií
25 minút
príprava
125 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. nachystá si pekný,červený hrniec,koreňovú zeleninu, základné koreniny a nakrája si veľkú cibuľu,
  2. ktorú osmaží na oleji,pridá múku,popraží a zasype mletou paprikou a rascou. Potom tam dá na väčšie kusy očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,trochu ju podleje a podusí..Osolí a okorení.
  3. zaleje tak tromi,štyrmi litrami vody a dá tam rozporcované kurča,avšak zbavené pŕs,lebo tie,keď sa uvaria sú suché a do polievky sa tým pádom veľmi nehodia
  4. pridá petržlenovú vňať a kým sa polievka varí tak si nachystá,nakrája papriku,paradajku a šampiňóny a ešte čerstvý,alebo z vlastnej záhradky mrazený hrášok
  5. všetko to vloží ku variacemu sa mäsu a pridá tam ešte aj nakrájané zemiaky
  6. všetko sa to pomaly varí,buble,chute sa miešajú,vôňa sa rinie po celej kuchyni,slinky sa zbiehajú...
  7. múky,vajca,soli a trošky vlažnej vody si Bódi dôkladne uhnieti tuhšie cesto...
  8. ktoré v drobných kúskoch naštipká do variacej sa polievky
  9. uvarené mäso vyberie z polievky,vykostí ho a vráti späť
  10. ešte nechá trochu povariť,dochutí a hotovo...
  11. môže sa podávať. Dobrú chuť vám !!!