Kuracia polievka Bódi Margó (fotorecept)
Autor receptu: pacun110
Nedeľný obed bez poriadnej polievky,to je ako Viednská káva bez šlahačky,ako
banskobystrické námestie bez Elvisa(bystričania vedia o kom je reč),ako pes bez búdy,ako
rodinný dom bez psa... Všetko to tak môže byť,ale bez toho to nie je ono.Tak vám jednu
takú,poriadnu,od Bódi Margó,nedeľnú ponúkam...Varí ju takto
6-8 porcií |
25 minút príprava |
125 minút tepelná úprava |
Postup
- nachystá si pekný,červený hrniec,koreňovú zeleninu, základné koreniny a nakrája si veľkú cibuľu,
- ktorú osmaží na oleji,pridá múku,popraží a zasype mletou paprikou a rascou. Potom tam dá na väčšie kusy očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu,trochu ju podleje a podusí..Osolí a okorení.
- zaleje tak tromi,štyrmi litrami vody a dá tam rozporcované kurča,avšak zbavené pŕs,lebo tie,keď sa uvaria sú suché a do polievky sa tým pádom veľmi nehodia
- pridá petržlenovú vňať a kým sa polievka varí tak si nachystá,nakrája papriku,paradajku a šampiňóny a ešte čerstvý,alebo z vlastnej záhradky mrazený hrášok
- všetko to vloží ku variacemu sa mäsu a pridá tam ešte aj nakrájané zemiaky
- všetko sa to pomaly varí,buble,chute sa miešajú,vôňa sa rinie po celej kuchyni,slinky sa zbiehajú...
- múky,vajca,soli a trošky vlažnej vody si Bódi dôkladne uhnieti tuhšie cesto...
- ktoré v drobných kúskoch naštipká do variacej sa polievky
- uvarené mäso vyberie z polievky,vykostí ho a vráti späť
- ešte nechá trochu povariť,dochutí a hotovo...
- môže sa podávať. Dobrú chuť vám !!!