Kuracia pečeň restovaná na slanine a šalotke s paprikou fotorecept
Foto: sracz
Pečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni. Pripravujem ju ako raňajkovú minútku, ale aj obed, či predjedlo na bársako. Zobraziť celý popisPečeň vo všetkých variantoch je vďačnou surovinou aj v našej kuchyni. Pripravujem ju ako raňajkovú minútku, ale aj obed, či predjedlo na bársako. Často ju servírujem pre návštevy (aj neočakávané, či nárazové) na dobre ocesnakovaných hriankach s nátierkou z masla, krémového syra, horčice a čerstvo strúhaného chrenu, vo finále posypané strúhaným parmigiano reggiano. Žiaľ, kvôli Corone19 sa k nášmu oštiepku neviem dostať! Jeho nedostupnosť však nahradzujem chutnými kombináciami s inými surovinami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500-600 g (alebo iná) |
|
2-3 KL (liptovská) |
|
120-150 g |
|
220-250 g |
|
120-150 g (bielo-zelená časť) |
|
1 ks veľká |
|
2-3 PL (rastlinný) |
|
1 KL |
|
1/4 KL |
|
podľa chuti |
|
2-3 KL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Večer som dočistil, odblanil a pod studenou vodou umyl „kontajnerík“ kurčacích pečení, vložil ich späť do plastovej nádoby, zmiešal s kopcovitou PL žiarlivo stráženej i dávkovanej plnotučnej liptovskej horčice a vložil na noc do chladničky.
-
2
Pokrájanú údenú slaninu som vyškvaril a na nej orestoval šalotku a pór, pridal hrubostennú veľkú zelenú papriku (ale na farbe ani tak nezáleží, iba červená je o poznanie sladšia), premiešal a podusil do polomäkka.
-
3
Potom som do rajnice pridal v horčici marinovanú kurčaciu pečeň z chladničky (rcp mám odskúšaný aj so zajačou, srnčou, jeleňou, morčacou, teľacou i bravčovou), poprášil ju mletou sladkou paprikou a čerstvo mletým čiernym korením,
-
4
rovné štyri minúty podusil, kuchynskými kliešťami pozorne poobracal a opäť rovné štyri minúty dodusil.
-
5
Na záver som celý komplet zjemnil „orechom“ masla, až teraz podľa chuti osolil.
-
6
Za horúca som servíroval s ocesnakovanými hriankami z domáceho chlebíka.
Diskusia k receptu