Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept)

Autor receptu: evusik

tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... ja k tejto dobrote robím cesnakové posúchy

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. tento recept je netradičný v tom, že pečienka sa pripravuje v rúre - do pekáčika dáme očistenú, umytú pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninku, pridáme sójovú omáčku, horčicu a malý pohár vody a dobre zamiešame, kto chce ešte pridá kmín, MČK a štipku soli... ja moc nesolím pretože sójovka je slaná dosť...
  2. pekáčik vložíme do rúry rozohriatej na 220°C asi na 25-30 minút, nezakryté, v polovici pečenia môžeme zľahka zamiešať... šťava v ktorej sa pečeň pečie by mala byť zredukovaná asi na polovicu... vznikne fantastický sócik
  3. posúch: vo vlažnej vode rozpustíme 1/2 kocky droždia, pridáme múky, ovsené vločky, soľ a vymiesime cesto, necháme vykysnúť cca 1,5-2 hodiny
  4. cesto roztlačíme na plech, ja si cesto rozdelím na tri časti a na plech roztlačím rukou tri posúchy... do misky pretlačím cesnak, pridám olej, vodu, soľ a touto zmesou potriem posúchy, posypem na malé kocky pokrájanou slaninkou a tymiánom... jeden posúch som potrela paradajkovým pyré, do ktorého som pridala cesnak a bazalku a ešte syr Brie
  5. piekla som na 250°C 10 minút
  6. ešte teplý posúch pokrájam...
  7. a môžeme podávať
  8. je to veľká dobrota...