Kuracia pečeň a cesnakové posúchy (fotorecept)
Autor receptu: evusik
tento spôsob prípravy kuracej pečene je trochu netradičný ale je môj najobľúbenejší... nie
je to môj recept ale je od výbornej kuchárky Táničky (čistinka)... ja k tejto dobrote robím
cesnakové posúchy
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 220 °C |
Postup
- tento recept je netradičný v tom, že pečienka sa pripravuje v rúre - do pekáčika dáme očistenú, umytú pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, slaninku, pridáme sójovú omáčku, horčicu a malý pohár vody a dobre zamiešame, kto chce ešte pridá kmín, MČK a štipku soli... ja moc nesolím pretože sójovka je slaná dosť...
- pekáčik vložíme do rúry rozohriatej na 220°C asi na 25-30 minút, nezakryté, v polovici pečenia môžeme zľahka zamiešať... šťava v ktorej sa pečeň pečie by mala byť zredukovaná asi na polovicu... vznikne fantastický sócik
- posúch: vo vlažnej vode rozpustíme 1/2 kocky droždia, pridáme múky, ovsené vločky, soľ a vymiesime cesto, necháme vykysnúť cca 1,5-2 hodiny
- cesto roztlačíme na plech, ja si cesto rozdelím na tri časti a na plech roztlačím rukou tri posúchy... do misky pretlačím cesnak, pridám olej, vodu, soľ a touto zmesou potriem posúchy, posypem na malé kocky pokrájanou slaninkou a tymiánom... jeden posúch som potrela paradajkovým pyré, do ktorého som pridala cesnak a bazalku a ešte syr Brie
- piekla som na 250°C 10 minút
- ešte teplý posúch pokrájam...
- a môžeme podávať
- je to veľká dobrota...