Kuracia polievka
Kuracia polievka

Kuracia avokádovo-citrónová polievka fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 27. septembra 2018
Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept)
Foto: kecemis

Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju mávame pomerne často najmä v jesennom čase.

6
porcií
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (alebo prsia)
2 PL
1 hrnček (pokrájaná)
1-2 ks
2-5 ks
1 l (alebo zeleninový)
2-3 ks
1/2 ČL
1/2 hrnčeka (posekaný)
z 1/2 citróna
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pôvodný recept uvádza kuracie prsia bez kože a bez kosti. Ja však používam radšej s kosťou a stehná. Polievka ma lepšiu chuť. Ale to sa možno zdá iba nám. Aby sa polievka rýchlejšie uvarila, stehná zhruba rozoberiem na mäso a kosti. Ak použijem prsia bez kosti, nakrájam na menšie a tenšie plátky.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozohrejem 2 polievkové lyžice oleja na strednej teplote. Pridám nakrájanu zelenú cibuľku a jalapeño nakrájané na drobno. Ja som teraz použil len jedno, bolo hodne štipľavé. Ak niekto nerád pikantné, jednoducho vynechá jalapeño. Restoval som približne 2 minúty a pridal som roztlačený cesnak. Tiež dávam podla chuti. Každý má inú silu. Restujem ešte 30 sekúnd.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám na drobno nakrájané paradajky.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejem vývarom, pridám mäso a kosti a koreniny. Rímsku rascu mletú, soľ a korenie. Premiešam a privediem do varu. Teplotu stiahnem a pod pokrievkou varím 10-15 minút, mäso by malo byť už mäkké. Podľa veľkosti mäsa.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zredukujem teplotu na minimum. Vyberiem kosti a mäso a nechám postáť nejakých 5 minút.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom mäso vidličkou naškrabem na tenšie pásiky. Vrátim do polievky, pridám šťavu z pol citróna a pridám nasekaný koriander. Nechám zohriať a môžem podávať.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak podávam hneď, avokádo olúpem, nakrájam na drobné kocky a dám do polievky. Ak podávam neskôr tak pred nabratím polievky dám avokádo do taniera. Môžete pridať za lyžicu kyslej smotany a posypať postrúhaným syrom. Prípadne sa posype ešte tortilla chipsami.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Zaujímavá kombinácia ingrediencií, vážený a milý kamarát @Kecemis a ja som teda naozaj "polievkový". Najviac sa mi páči avokádo v Tvojom hotovom veľdiele. Rozhodne Ťa skopírujem a pochtíme si aj my. Maj krásne a úspešné dni, plné zdravia a pohody!
Polievku s avokadom som este nevarila, ale podla tohoto zaujimaveho receptu ju urcite vyskusam. Este ten koriander a citron k tomu, to musi byt dobrota!
Proste zas mi to vlezlo do pusy! Varila jsem podle sebe, ale i tebe, protoze ty polivky znam. Dokonce oni nekde, to byl bufac na nadrazi, daji do misky cele stehno, zalejou caldem (vyvar) a na pultu je tolik uzasnych omacek v mistickach! Jedna cena a vyvar pridaji kdykoliv. Udelalas dobre, ze jsi pridala recept, treba se jeste nekomu sejde. Je to jednoduche a hlavne hodne jedle! Palive byt nemusi. Ja jsem si to posypala isotem, je chuti po oriskach a je prijemne palivy.



Pridaj komentár k receptu: