Kuracia avokádovo-citrónová polievka fotorecept

kecemis - fotkaKecemis, 27. septembra 2018 8:45
Ďalšie recepty »

Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept)Foto: kecemis

Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju mávame pomerne často najmä v jesennom čase.

6
porcií
20-30 min
tepelná úprava

Suroviny

700 g (alebo prsia)
2 PL
1 hrnček (pokrájaná)
1-2 ks
2-5 ks
1 l (alebo zeleninový)
2-3 ks
1/2 ČL
1/2 hrnčeka (posekaný)
z 1/2 citróna
3 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Pôvodný recept uvádza kuracie prsia bez kože a bez kosti. Ja však používam radšej s kosťou a stehná. Polievka ma lepšiu chuť. Ale to sa možno zdá iba nám. Aby sa polievka rýchlejšie uvarila, stehná zhruba rozoberiem na mäso a kosti. Ak použijem prsia bez kosti, nakrájam na menšie a tenšie plátky.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci rozohrejem 2 polievkové lyžice oleja na strednej teplote. Pridám nakrájanu zelenú cibuľku a jalapeño nakrájané na drobno. Ja som teraz použil len jedno, bolo hodne štipľavé. Ak niekto nerád pikantné, jednoducho vynechá jalapeño. Restoval som približne 2 minúty a pridal som roztlačený cesnak. Tiež dávam podla chuti. Každý má inú silu. Restujem ešte 30 sekúnd.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridám na drobno nakrájané paradajky.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejem vývarom, pridám mäso a kosti a koreniny. Rímsku rascu mletú, soľ a korenie. Premiešam a privediem do varu. Teplotu stiahnem a pod pokrievkou varím 10-15 minút, mäso by malo byť už mäkké. Podľa veľkosti mäsa.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zredukujem teplotu na minimum. Vyberiem kosti a mäso a nechám postáť nejakých 5 minút.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom mäso vidličkou naškrabem na tenšie pásiky. Vrátim do polievky, pridám šťavu z pol citróna a pridám nasekaný koriander. Nechám zohriať a môžem podávať.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak podávam hneď, avokádo olúpem, nakrájam na drobné kocky a dám do polievky. Ak podávam neskôr tak pred nabratím polievky dám avokádo do taniera. Môžete pridať za lyžicu kyslej smotany a posypať postrúhaným syrom. Prípadne sa posype ešte tortilla chipsami.

    Kuracia avokádovo-citrónová polievka (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist