Kurací steak s korenistým banánom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej dóze na jednu noc dáme odstáť do chladničky. Asi hodinu pred pečením vyberieme mäso z chladničky. Na rošte prudko opečieme z oboch strán a nakoniec trošku osolíme.
  2. Príloha: Na panvici rozpustíme maslo pridáme postrúhanú cibuľu a cesnak, potom karí, kokos a med. Do tohto sladkého korenistého nálevu pridáme na 2,5 – 3 cm kúsky nakrájaný banán a asi 10 minút necháme variť.
  3. Občas premiešame a nakoniec pridáme limetovú šťavu. Servírujeme k mäsu, mäso obložíme a pokvapkáme limetovou šťavou, tým mäso a dostaneme jedinečnú chuť.
  4. NÁŠ TIP: Banány na varenie sú špeciálnym druhom, ktorý však na slovenskom trhu nebýva častý. Preto pri príprave tohto receptu použite zelené banány.