Kuracia nátierka

Kurací Luncheon Meat (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel ani sterilizovať, totiž míňa sa ako horúce koláče. Pôvodne som to sem nechcel dať, ale je to veľmi dobré, tak pre niekoho ak by chcel urobiť to pridávam. Recept je vhodný pre pomalý hrniec.

12
porcií
10 minút
príprava
360 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninu krájame na 1cm kúsky, dáme do pomalého hrnca a podlejeme mliekom. Hrniec zapneme na HIGH, robíme tri hodiny. Občas premiešame - no nemusíme, to len zo zvyku, akože niečo robíme.
  2. Zatiaľ si očistíme srdcia a zomelieme. Rada - dobre sa melú ak sú ešte trochu zmrznuté.
  3. Po troch hodinách sa nám začne robiť masť v hrnci, tak teraz pridáme srdcia a korenie s vegetou. Prepneme hrniec na Low a ďalej robíme ďalšie dve hodiny.
  4. Po dvoch hodinách, ako sme pridali srdcia, tak teraz pridáme pomleté mäso a pečienky. Robíme ďalšiu hodinu.
  5. Slanina musí ostať na malé kúsky, to budu tie malé mastné oka v tejto dobrote. Dvadsať minút pred koncom varenia pridáme smotanu a maslo a desať minút pred koncom robenia, pridáme strúhaný cesnak a soľ. Odstavíme a dávame do čistých pohárov a zavrieme viečkom. Po vychladnutí viečko sa pekne prilepí. To je na rýchlejšiu spotrebu asi 1 týždeň. Ak ma byť na dlhšie, tak dáme poháre do pary na hodinu. A na druhy deň tiež hodinu.
  6. Takto to vyzerá na chlebe. Nejaký nápoj k tomu a ste v siedmom nebi.