Kuracie mäso

Kurací koláč

Autor receptu: valina

Tento koláč je vhodný pre návštevy, je chutný za studena aj za tepla.

12
porcií
35 minút
príprava
45 minút
na 200/180 °C

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Jemne naklepeme a osolíme z oboch strán.
  2. Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvíme plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná.
  3. Posledná vrstva je mäso, prípadne slaninka. Všetko zalejeme zvyšnými rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.