Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) fotorecept
Foto: patricia8
Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti. Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Zobraziť celý popisRecept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti. Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Anglicku, kde som sa ho naučila tak jesť ? Dúfam, že vám bude chutiť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
60 g (Solamyl) |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Omáčka: | |
3 PL |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
150 g (z konzervy) |
|
1 ks menšia |
|
2 PL |
|
180 ml |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Ako prvé umyjeme a nakrájame kuracie prsia na kocky, také menšie, osolíme. Obalíme v Solamyle. Taký trik ako obaliť kúsky - najľahšie je dať do zip sáčku Solamyl a v ňom obaliť kuracie kúsky.
-
2
Dáme zohriať olej do panvice a pripravíme si 2 rozšľahané vajcia. Kuracie kúsky obaľujeme vo vajciach.
-
3
Keď ich máme obalené, dáme do oleja pražiť.
-
4
Vyprážané by mali vyzerať takto.
-
5
Pripravíme omáčku: Do hrnca dáme olej a opražíme cesnak. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu na kocky také cca 2 cm veľké. Troška opražíme, nie do zmäknutia, paprika aj cibuľa musia byť také stredne opražené. Pridáme nakrájaný ananás a tiež troška opražíme.
-
6
Všetko podusíme na miernej teplote. Pridáme jablčný ocot a povaríme.
-
7
Pridáme kečup a premiešame.
-
8
Ďalej pridáme sójovú omáčku a tak isto miešame.
-
9
Nakoniec pridáme kryštálový cukor.
-
10
Omáčku varíme aspoň 10-15 min a pridáme opražené kuracie kúsky, povaríme ešte 5 min.
-
11
Ako príloha je najlepšia ryža. Mäsko s omáčkou je najlepšie, keď postojí, chute sa spoja a kuracie kúsky nasiaknu omáčkou. Dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť prajem???
Diskusia k receptu