« Naspäť na tento recept

Kura na sekte Hubert (fotorecept) verzia na vytlačenie

Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom.

Autor receptu: patroveckypitrs

Postup receptu

Kura rozporcujeme. Zvyšné kože a kosti dáme do malého hrnca s mrkvou, petržlenom a novým korením, čiernym korením celým, bobkovým listom variť na vývar. Tiež ho osolíme.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 1

Po uvarení vývaru vyberieme mrkvu, petržlen a nakrájame na malé kúsky.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 2

Cesnak a bylinky posekáme na drobno.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 3

Tu je pôvodca receptu.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 4

Mäso očistíme a utrieme do sucha. Potom ho osolíme.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 5

Do veľkej panvice som dal maslo a olej roztopiť. Na ňom som prudko opiekol mäso z oboch strán, tak aby sa zatiahlo na bielo.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 6

Po opečení mäsa som to zalial sektom. Nechal chvíľu prevariť.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 7

A pridal som bylinky a horčicu. Zase nechal spolu prevariť.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 8

Panvicu som zobral zo sporáka. Mäso som preložil do pekáča a polial výpekom. Mrkvu s petržlenom som pridal k nemu a prilial vývar. Zavrel som druhou častou pekáča a dal do rúry piecť na 180 °C. Zhruba po 45 minútach som mäso otvoril a nechal na 15 minút pripiecť. Vôňa sa šírila po kuchyni až na dvore od nej skuvíňal pes na dvore a mne žalúdok vyhrával.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 9

Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu k tomu. Veru nám to chutilo. Želám aj Vám dobrú chuť.
Kura na sekte Hubert (fotorecept) - obrázok 10

Suroviny




5
porcií
30
minút
príprava
70
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist