Kura na sekte Hubert (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom.
5 porcií |
30 minút príprava |
70 minút na 180 °C |
Postup
- Kura rozporcujeme. Zvyšné kože a kosti dáme do malého hrnca s mrkvou, petržlenom a novým korením, čiernym korením celým, bobkovým listom variť na vývar. Tiež ho osolíme.
- Po uvarení vývaru vyberieme mrkvu, petržlen a nakrájame na malé kúsky.
- Cesnak a bylinky posekáme na drobno.
- Tu je pôvodca receptu.
- Mäso očistíme a utrieme do sucha. Potom ho osolíme.
- Do veľkej panvice som dal maslo a olej roztopiť. Na ňom som prudko opiekol mäso z oboch strán, tak aby sa zatiahlo na bielo.
- Po opečení mäsa som to zalial sektom. Nechal chvíľu prevariť.
- A pridal som bylinky a horčicu. Zase nechal spolu prevariť.
- Panvicu som zobral zo sporáka. Mäso som preložil do pekáča a polial výpekom. Mrkvu s petržlenom som pridal k nemu a prilial vývar. Zavrel som druhou častou pekáča a dal do rúry piecť na 180 °C. Zhruba po 45 minútach som mäso otvoril a nechal na 15 minút pripiecť. Vôňa sa šírila po kuchyni až na dvore od nej skuvíňal pes na dvore a mne žalúdok vyhrával.
- Počas pečenia som urobil zemiakovú kašu k tomu. Veru nám to chutilo. Želám aj Vám dobrú chuť.