Kura ala sviečková na smotane

jokin - fotkajokin, 27. augusta 2012
Kura ala sviečková na smotane
Foto: jokin

Máme radi sviečkovú, ale nakoľko je hovädzina moc drahá tak som zmenil mäsovú ingredienciu a teraz ju robievam takto. Je naozaj výborná a môžu si ju urobiť aj vegetariani ak vypustia mäso. Môj chalan ma naposledy pochválil a to je čo povedať, že ešte lepšiu sviečkovú nejedol.

4-6
porcie

Suroviny

250 g
120 g
60 g
60 g
600 g bez kože
500 ml
200 g
100 g prerastená
90 g
1 KL
1 PL
2 ks
1/4 KL
1/4 KL
1 kocka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú použité suroviny.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé varím sójový granulát. Varím ho vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Túto vodu po uvarení vylievam.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 2
  3. 3

    Sójové kocky nechám dobre odtiecť.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 3
  4. 4

    Do hrnca si dám na troške oleja restovať mrkvu, petržlen a zeler ktorí si pokrájam na jemno. Spolu zo zeleninou tam dám aj slaninu pokrájanú na väčšie kusy. Resujem do vtedy kým mrkva neuvoľní farbu do oleja.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 4
  5. 5

    Potom do hrnca nalejem 1/2 l vody, pridám bobkový list a korenie a začnem zeleninu dusiť.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 5
  6. 6

    Keď už je zelenina mäká, pridáme kuracie stehná ktoré sme zbavili kože. Mäso sa v horúcej zelenine rýchlo zatiahne a zostane pekne šťavnaté teraz aj solím. Hrniec prikryjeme a pokračujeme v dusení.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 6
  7. 7

    Keď už je mäso mäké tak ho vyberieme aj zo slaninou aj s bobkovými listami.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 7
  8. 8

    Do zeleniny pridám plnotučnú horčicu, pochúťkovú smotanu a všetko poriadne rozmixujem ponorným mixérom.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 8
  9. 9

    Na záver pridám do omáčky sójové kocky a všetko ešte asi päť minút spolu povarím, aby sa previazali chute. Ak Vám vydrží do druhého dňa tak je ešte lepšia. Nieje potrebné zahusťovať, omáčku nám krásne zahustí zelenina a mrkva ju aj dostatočne osladí. Prajem DOBRÚ CHUŤ.

    Kura ala sviečková na smotane - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
vyzera to chutne :) my dokonca robim len omacku zo zeleniny, lebo sa nemozem zbavit pocitu, ze to maso to vzdy len kazi :D
meginr môj chalan by to chcel iba zo sójovým mäsom, ale ostatný si zas zahryznú radi aj do mäska. Ale máš pravdu tá omáčka je skvelá aj sama o sebe.