Foto: jokin
Máme radi sviečkovú, ale nakoľko je hovädzina moc drahá tak som zmenil mäsovú ingredienciu a teraz ju robievam takto. Je naozaj výborná a môžu Zobraziť celý popisMáme radi sviečkovú, ale nakoľko je hovädzina moc drahá tak som zmenil mäsovú ingredienciu a teraz ju robievam takto. Je naozaj výborná a môžu si ju urobiť aj vegetariani ak vypustia mäso. Môj chalan ma naposledy pochválil a to je čo povedať, že ešte lepšiu sviečkovú nejedol.
porcie
Suroviny
250 g |
|
120 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
600 g bez kože |
|
500 ml |
|
200 g |
|
100 g prerastená |
|
90 g |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
1/4 KL |
|
1/4 KL |
|
1 kocka |
|
Postup
-
1
Tu sú použité suroviny.
-
2
Ako prvé varím sójový granulát. Varím ho vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Túto vodu po uvarení vylievam.
-
3
Sójové kocky nechám dobre odtiecť.
-
4
Do hrnca si dám na troške oleja restovať mrkvu, petržlen a zeler ktorí si pokrájam na jemno. Spolu zo zeleninou tam dám aj slaninu pokrájanú na väčšie kusy. Resujem do vtedy kým mrkva neuvoľní farbu do oleja.
-
5
Potom do hrnca nalejem 1/2 l vody, pridám bobkový list a korenie a začnem zeleninu dusiť.
-
6
Keď už je zelenina mäká, pridáme kuracie stehná ktoré sme zbavili kože. Mäso sa v horúcej zelenine rýchlo zatiahne a zostane pekne šťavnaté teraz aj solím. Hrniec prikryjeme a pokračujeme v dusení.
-
7
Keď už je mäso mäké tak ho vyberieme aj zo slaninou aj s bobkovými listami.
-
8
Do zeleniny pridám plnotučnú horčicu, pochúťkovú smotanu a všetko poriadne rozmixujem ponorným mixérom.
-
9
Na záver pridám do omáčky sójové kocky a všetko ešte asi päť minút spolu povarím, aby sa previazali chute. Ak Vám vydrží do druhého dňa tak je ešte lepšia. Nieje potrebné zahusťovať, omáčku nám krásne zahustí zelenina a mrkva ju aj dostatočne osladí. Prajem DOBRÚ CHUŤ.
Tie granule na dosytenie - to ma este nenapadlo. Ale tie chutia u nas iba mne. Vyskusam.
Este raz chvalim ten napad so sojovymi kockami. Skoda, ze moje dieta soju ani za svet nechce jest v akejkolvek forme (ani tofu, sojovy syr, sojove "fazule"...).