Kura ala sviečková na smotane

Autor receptu: jokin

Máme radi sviečkovú, ale nakoľko je hovädzina moc drahá tak som zmenil mäsovú ingredienciu a teraz ju robievam takto. Je naozaj výborná a môžu si ju urobiť aj vegetariani ak vypustia mäso. Môj chalan ma naposledy pochválil a to je čo povedať, že ešte lepšiu sviečkovú nejedol.

4-6
porcie

Postup

  1. Tu sú použité suroviny.
  2. Ako prvé varím sójový granulát. Varím ho vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Túto vodu po uvarení vylievam.
  3. Sójové kocky nechám dobre odtiecť.
  4. Do hrnca si dám na troške oleja restovať mrkvu, petržlen a zeler ktorí si pokrájam na jemno. Spolu zo zeleninou tam dám aj slaninu pokrájanú na väčšie kusy. Resujem do vtedy kým mrkva neuvoľní farbu do oleja.
  5. Potom do hrnca nalejem 1/2 l vody, pridám bobkový list a korenie a začnem zeleninu dusiť.
  6. Keď už je zelenina mäká, pridáme kuracie stehná ktoré sme zbavili kože. Mäso sa v horúcej zelenine rýchlo zatiahne a zostane pekne šťavnaté teraz aj solím. Hrniec prikryjeme a pokračujeme v dusení.
  7. Keď už je mäso mäké tak ho vyberieme aj zo slaninou aj s bobkovými listami.
  8. Do zeleniny pridám plnotučnú horčicu, pochúťkovú smotanu a všetko poriadne rozmixujem ponorným mixérom.
  9. Na záver pridám do omáčky sójové kocky a všetko ešte asi päť minút spolu povarím, aby sa previazali chute. Ak Vám vydrží do druhého dňa tak je ešte lepšia. Nieje potrebné zahusťovať, omáčku nám krásne zahustí zelenina a mrkva ju aj dostatočne osladí. Prajem DOBRÚ CHUŤ.