Kura ala sviečková na smotane
Autor receptu: jokin
Máme radi sviečkovú, ale nakoľko je hovädzina moc drahá tak som zmenil mäsovú
ingredienciu a teraz ju robievam takto. Je naozaj výborná a môžu si ju urobiť aj vegetariani
ak vypustia mäso. Môj chalan ma naposledy pochválil a to je čo povedať, že ešte lepšiu
sviečkovú nejedol.
Postup
- Tu sú použité suroviny.
- Ako prvé varím sójový granulát. Varím ho vo vode v ktorej som rozpustil hovädzí bujón. Túto vodu po uvarení vylievam.
- Sójové kocky nechám dobre odtiecť.
- Do hrnca si dám na troške oleja restovať mrkvu, petržlen a zeler ktorí si pokrájam na jemno. Spolu zo zeleninou tam dám aj slaninu pokrájanú na väčšie kusy. Resujem do vtedy kým mrkva neuvoľní farbu do oleja.
- Potom do hrnca nalejem 1/2 l vody, pridám bobkový list a korenie a začnem zeleninu dusiť.
- Keď už je zelenina mäká, pridáme kuracie stehná ktoré sme zbavili kože. Mäso sa v horúcej zelenine rýchlo zatiahne a zostane pekne šťavnaté teraz aj solím. Hrniec prikryjeme a pokračujeme v dusení.
- Keď už je mäso mäké tak ho vyberieme aj zo slaninou aj s bobkovými listami.
- Do zeleniny pridám plnotučnú horčicu, pochúťkovú smotanu a všetko poriadne rozmixujem ponorným mixérom.
- Na záver pridám do omáčky sójové kocky a všetko ešte asi päť minút spolu povarím, aby sa previazali chute. Ak Vám vydrží do druhého dňa tak je ešte lepšia. Nieje potrebné zahusťovať, omáčku nám krásne zahustí zelenina a mrkva ju aj dostatočne osladí. Prajem DOBRÚ CHUŤ.