Kukuričný opekanec s gratinovanou kuracinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Polenta: instantnú polentu
uvaríme v mlieku s maslom
(ako krupicovú kašu) a do horúcej
kukuričnej zmesi vmiešame
urestovanú a na kocky nakrájanú
červenú papriku a surové
vajce. Takto pripravenú hmotu
nalejeme do formy, vyloženej
fóliou alebo alobalom, aby sa po
vychladnutí dobre vyklopila.
- Kým polenta chladne, pripravíme
kuracie rezne. Prsia narežeme
po šírke, osolíme, okoreníme,
rez striedavo naplníme paradajkou
a mozzarellou a dáme zapekať
do rúry na teplotu asi 180 °C
približne 20 minút.
- Keď je mäso v rúre, nakrájame
na plátky cuketu, ktorú grilujeme
na olivovom oleji a pred
dokončením potrieme cesnakom,
osolíme a okoreníme.
S cuketou môžeme zároveň opekať
aj mierne vychladnutú, na
trojuholníky nakrájanú polentu,
ktorú spolu s cuketou po opečení
poukladáme na tanier a zároveň
sa v rúre dopečie kuracina, ktorá
dotvorí jedlo.
|