Kukuričný opekanec s gratinovanou kuracinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Polenta: instantnú polentu uvaríme v mlieku s maslom (ako krupicovú kašu) a do horúcej kukuričnej zmesi vmiešame urestovanú a na kocky nakrájanú červenú papriku a surové vajce. Takto pripravenú hmotu nalejeme do formy, vyloženej fóliou alebo alobalom, aby sa po vychladnutí dobre vyklopila.
  2. Kým polenta chladne, pripravíme kuracie rezne. Prsia narežeme po šírke, osolíme, okoreníme, rez striedavo naplníme paradajkou a mozzarellou a dáme zapekať do rúry na teplotu asi 180 °C približne 20 minút.
  3. Keď je mäso v rúre, nakrájame na plátky cuketu, ktorú grilujeme na olivovom oleji a pred dokončením potrieme cesnakom, osolíme a okoreníme. S cuketou môžeme zároveň opekať aj mierne vychladnutú, na trojuholníky nakrájanú polentu, ktorú spolu s cuketou po opečení poukladáme na tanier a zároveň sa v rúre dopečie kuracina, ktorá dotvorí jedlo.