Hlivová omáčka

Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne

Autor receptu: razomzastolom

Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne.

3-4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Hlivy umyť, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky. Na zohriatu panvicu dať maslo a hlivy, osmažiť ich do svetlohneda. Na druhej panvici roztopiť maslo, pridať rozdrvený cesnak a smažiť cca 1 minútu. Cesnak zaliať suchým červeným vínom a variť cca 1-2 minúty. Pridať kurací vývar, sójovú omáčku, tymian a rozmarín. Hlivy vložiť do zmesi s vínom a dusiť, kým sa tekutina čiastočne neodparí. Dosoliť podľa chuti.
  2. Kukuričná kaša: Smotanu na varenie zmiešať s mliekom, pridať soľ a čierne korenie. Priviesť k varu a pridať kukuričnú krupicu. Variť na slabom ohni, kým nebude hotové. Nakoniec pridať nastrúhaný syr a maslo. Dôkladne vymiešať.
  3. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E