Kukuričná kaša s omáčkou z hlivy ustricovej na červenom víne
Foto: razomzastolom
Recept na jemnú kukuričnú kašu s maslom a syrom doplnenú lahodnou hlivovou omáčkou pripravenou na červenom víne.
Zdroj: https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E
porcie
príprava
Suroviny
Omáčka: | |
100 g |
|
500 g čerstvá |
|
3 strúčiky |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
Kukuričná kaša: | |
325 ml |
|
325 ml |
|
250 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Omáčka: Hlivy umyť, očistiť a nakrájať na väčšie kúsky. Na zohriatu panvicu dať maslo a hlivy, osmažiť ich do svetlohneda. Na druhej panvici roztopiť maslo, pridať rozdrvený cesnak a smažiť cca 1 minútu. Cesnak zaliať suchým červeným vínom a variť cca 1-2 minúty. Pridať kurací vývar, sójovú omáčku, tymian a rozmarín. Hlivy vložiť do zmesi s vínom a dusiť, kým sa tekutina čiastočne neodparí. Dosoliť podľa chuti.
- 2
Kukuričná kaša: Smotanu na varenie zmiešať s mliekom, pridať soľ a čierne korenie. Priviesť k varu a pridať kukuričnú krupicu. Variť na slabom ohni, kým nebude hotové. Nakoniec pridať nastrúhaný syr a maslo. Dôkladne vymiešať.
- 3
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/_ZfF9gW3Y6E
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za tip👍
Evi, rozmrazovat nemusíš, dáš na pánev na tuk - tak jak jsi zvyklá, trochu posolíš, dáš pokrievku a chvíli dusíš. Ona se rozmrazí, pustí šťávu a pokračuješ dál jak potřebuješ. Jen trošku pohlídat, než pustí šťávu, aby neprihorelo. A nebo včleníš zamrazenú do rozpracované zeleniny na panvici. Není se čeho bát. Hezký večer!