Kukurica na mede
Kukurica na mede s pečenými zemiakmi a restovanými šampiňónmi
Autor receptu: sarina
Doma v chladničke mi už dlhšiu
dobu stála predvarená kukurica.
Dlho som na internete hľadala
recept, nejakú ľahkú večeru, kde
by som ju využila, no márne. A tak
som si vytvorila svoj, ktorým by
som vás chcela inšpirovať.
Postup
- Najskôr si vyhrejeme rúru na 200 °C. Zemiaky
aj so šupkou nakrájame na asi pol centimetrové
kolieska, ochutíme soľou, korením a olejom a
šupneme na plechu do vyhriatej rúry a necháme piecť zhruba
20-25 minút.
- Medzitým si na panvici roztopíme maslo, rozkrájame kukuricu na asi 2,5 cm kúsky a z každej strany opečieme. Do menšej misky
prichystáme med, roztlačíme cesnak, štipku soli a zamiešame.
Prilejeme ku kukurici a pomaličky podlievame vývarom.
- Zatiaľ si na druhej panvici na masle orestujene
šampiňóny rozkrojené na polovicu.
- Keď je kukurica dostatočne mäkká, omáčku zahustíme
Solamylom alebo troškou hladkej múky.
A môžeme servírovať s jarnou cibuľkou spolu so zemiakmi a šampiňónmi.