Krkovička v pivovej marináde s dipom z pečeného cesnaku fotorecept
Foto: zuzanka1367
Nediétna večera inšpirovaná receptom z Nejedlých receptov a v Mikulášovej topánke sa skrýva chladené pivko...
príprava
na 185 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ČL |
|
Marináda: | |
1 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
4-5 strúčikov rozotretý |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
100 g |
|
10-12 cl |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
Cesnakový dip: | |
2 hlávky |
|
na pokvapkanie |
|
na posypanie |
|
200 ml |
|
1/2 ČL |
|
1-2 PL |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
na ozdobenie |
|
2 ks na povrch mäsa |
|
Postup
-
1
Krkovičku nakrájame, okoreníme čerstvým korením, nachystáme suroviny na marinádu, vymiešame ich a krkovičku do nej naukladáme, kedže pivko nám ostalo, môžeme sebe, alebo prizerajúcemu manželovi preliať hrdlo :) Odložíme ju oddychovať na noc do chladničky.
-
2
Na druhý deň sa jej začneme venovať. Preložíme ju do zapekacej misy, osolíme a posypeme nakrájanou cibuľou na kolieska. Zapneme rúru a ešte si pripravíme cesnak, aby sa nám zároveň s mäsom piekol.
-
3
Z cesnaku zrežeme vrch od stonky, položíme na alobal, jemne pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a zabalíme. Vložíme spolu s mäsom do rúry vyhriatej na 185 stupňov. Mäso som na 20 minút zakryla alobalom, potom som výpekom pooblievala cibuľu a odkryté piekla ďalších 30-35 minút, aby sa omáčka zredukovala a mäso prepieklo. Cesnak sa dopiekol spolu s mäsom.
-
4
Nechala som ho vychladnúť, vytlačila so ho zo šupiek, pridala kúsok smotany, soľ, olej a korenie a ponorným mixérom rozmixovala, pridala som bazalku a zvyšnú smotanu a iba premiešala... Povrch som prizdobila hoblinami syra.
-
5
Na lyžici prepusteného masla som opiekla na kolieska nakrájané zemiaky a už sme iba tlačili do seba :) Zajtra v práci vybehám, dúfam...
Diskusia k receptu