Dusená bravčová krkovička

Krkovička so šampiňónmi a s cibuľou

Autor receptu: ferno

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a pomúčime.
  2. Očistenú cibuľu a šampiňóny nakrájame na plátky.
  3. Na panvici zohrejeme masť a opečieme mäso s každej strany. Vyberieme, pridáme trochu oleja a na výpeku opečieme cibuľu so šampiňónmi.
  4. Keď cibuľa a šampiňóny zmäknú, zmes podlejeme červeným vínom, pridáme aj vývar a rajčinový pretlak. Do panvice vrátime mäso a chvíľu podusíme.
  5. Podával som s opečenymi zemiakmi, ktoré v šupke poprepichujem vidličkou z každej strany a dám na 2 minúty do mikrovlnky. Potom nakrájam na plátky a opečiem na masle osolené a posypané tymianom.