Bravčové mäso
Bravčové mäso

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou fotorecept

cisarrh - fotkacisarrh, 6. júna 2022
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept)
Foto: cisarrh

Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu. Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), Zobraziť celý popisKeď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu. Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), tak ho sem pridávam.

8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (karé, krkovička)
Marináda:
2 PL
1 PL
2 PL (sladký alebo pálivý)
1 ČL
1 ČL (alebo sladká)
1 ČL (drvená alebo mletá)
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky. Hrúbku plátkov si určite sami, ja to krájam tak na 1-2 cm.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Možno sa to nezdá, ale bude jej dosť. Použitie množstva pálivého kečupu a pálivej papriky opäť nechám na vašom uvážení. Ja používam kajenskú papriku a tej dávam len pol lyžičky (k tomu pol lyžičky sladkej papriky) a sladký kečup a je to ostré tak akurát.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa pekne ponatierame marinádou z oboch strán a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny. Potom je už na vás, či mäso ugrilujete alebo upečiete. Prílohy už nechám na vás, ja osobne mám k tomu veľmi rád pečené alebo varené zemiaky, ale skúšal som aj s ryžou a bolo to dobré. K tomu obvykle pripravujem šalát z čínskej kapusty (hľadaj v mojich receptoch) alebo domáce kimchi.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

foorick
Grilovanú krkovičku zbožňujem, a pikantnosť k tomu ide 🙂 určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia