Bravčové mäso
Bravčové mäso

Krkovička s pikantnou srbskou marinádou fotorecept

cisarrh - fotkacisarrh, 6. júna 2022
Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept)
Foto: cisarrh

Keď pečiem krkovičku, častokrát používam túto skvelú marinádu. Všimol som si, že recept na ňu tu nie je (aspoň nie pod týmto názvom), tak ho sem pridávam.

8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg (karé, krkovička)
Marináda:
2 PL
1 PL
2 PL (sladký alebo pálivý)
1 ČL
1 ČL (alebo sladká)
1 ČL (drvená alebo mletá)
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky. Hrúbku plátkov si určite sami, ja to krájam tak na 1-2 cm.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame všetky suroviny na marinádu. Možno sa to nezdá, ale bude jej dosť. Použitie množstva pálivého kečupu a pálivej papriky opäť nechám na vašom uvážení. Ja používam kajenskú papriku a tej dávam len pol lyžičky (k tomu pol lyžičky sladkej papriky) a sladký kečup a je to ostré tak akurát.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plátky mäsa pekne ponatierame marinádou z oboch strán a odložíme do chladničky aspoň na dve hodiny. Potom je už na vás, či mäso ugrilujete alebo upečiete. Prílohy už nechám na vás, ja osobne mám k tomu veľmi rád pečené alebo varené zemiaky, ale skúšal som aj s ryžou a bolo to dobré. K tomu obvykle pripravujem šalát z čínskej kapusty (hľadaj v mojich receptoch) alebo domáce kimchi.

    Krkovička s pikantnou srbskou marinádou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

foorick
Grilovanú krkovičku zbožňujem, a pikantnosť k tomu ide 🙂 určite vyskúšam.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha