Krkovička na horčici, cibuli, cesnaku s údenou slaninou z mangalice (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Krkovička je veľmi chutné šťavnaté bravčové mäso, ktoré sa dá pripraviť na mnoho
spôsobov, vyskúšajte tento recept, ak sa vám páči :-), pridávam další recept z môjho
pohodlného nedeľného varenia.
3 porcie |
15 minút príprava |
45+15 minút na 180 °C |
Postup
- Krkovičku som umyla, osušila, pokrájala na hrubšie rezne, ktoré som po obvode narezala na niekoľkých miestach aby sa počas pečenia nekrútili, naklepala som ich, z oboch strán osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením a potrela dijonskou horčicou, nechala som ich odležať v chladničke asi 3 hodiny.
- Do pekáčika som naliala rozpustenú domácu bravčovú masť, rozložila som na spodok cibuľu pokrájanú na mesiačiky a pozdĺžne prekrojené strúčiky cesnaku,...
- ...na cibuľu som rozložila pripravenú krkovičku, ...
- ...na ktorú som pokládla plátky údenej slaninky z mangalice, pekáčik som prikryla alobalom,...
- ...vložila piecť na 45 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov C, odstránila som alobal....
- ...a dopiekla som krkovičku pri tej istej teplote do peknej červeno - hnedej farby a slaninku do chrumkava - asi 15 minút, počas pečenia som krkovičku prelievala výpekom.
- Horúcu krkovičku som podávala na cibuľovo - cesnakovom lôžku so zemiakovou kašou preliatou chutným výpekom a s prílohou z upečenej cibule s cesnakom.
- záber zblízka: vidno krásne vypečenú krkovičku na povrchu, zvnútra šťavnatú a mäkkučkú ako masielko, výborne ochutenú a premastenú údenou slaninkou z mangalice s pikantnou chuťou po dijonskej horčici, cesnaku, čierneho korenia a s plátkami do chrumkava upečenej slaninky, vrelo odporúčam vyskúšať krkovičku na tento spôsob môjho pohodlného nedeľného varenia, ked sa gazdinka nemusí unaviť v nedeľu státím pri horúcom sporáku a môže si vynikajúce jedlo vychutnať spolu so svojimi blízkymi.