Bravčová krkovička

Krkovička à la Východ (fotorecept)

Autor receptu: kobjan

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
  2. Potom každý "steak" osolíme, okoreníme, ja som použil koriander mletý a tymian sušený, pretože som nemal čerstvý a nastrúhame citrónovú alebo ešte lepšie limetkovú kôru, potrieme olejom a necháme chvíľu bokom.
  3. Zatiaľ si nakrájame červenú cibuľu a jarnú cibuľku.
  4. Mäso sprudka opečieme z každej strany a vyberieme na pekáč a dáme do rúry na 180 °C, ja som nechal 30 minút, záleží od hrúbky mäsa.
  5. Do výpeku pridáme cukor, červenu cibuľu a necháme zarestovať, postupne pridávame javorový sirup, pivo, vývar, soľ, korenie ...nakoniec zahustíme maslom.
  6. Ako prílohu som zvolil maslové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľové krúžky.