Bravčová krkovička
Krkovička à la Východ (fotorecept)
Autor receptu: kobjan
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
- Potom každý "steak" osolíme, okoreníme, ja som použil koriander mletý a tymian sušený, pretože som nemal čerstvý a nastrúhame citrónovú alebo ešte lepšie limetkovú kôru, potrieme olejom a necháme chvíľu bokom.
- Zatiaľ si nakrájame červenú cibuľu a jarnú cibuľku.
- Mäso sprudka opečieme z každej strany a vyberieme na pekáč a dáme do rúry na 180 °C, ja som nechal 30 minút, záleží od hrúbky mäsa.
- Do výpeku pridáme cukor, červenu cibuľu a necháme zarestovať, postupne pridávame javorový sirup, pivo, vývar, soľ, korenie ...nakoniec zahustíme maslom.
- Ako prílohu som zvolil maslové zemiaky s petržlenovou vňaťou a cibuľové krúžky.
|