Kuracie prsia
Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
Autor receptu: redakcia
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú chuť.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Šalotky a cesnak očistíme – šalotky pozdĺžne rozpolíme a strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Huby očistíme a prekrojíme.
- Vo veľkej hlbokej panvici zahrejeme polovicu oleja a opečieme na ňom plátky kuracieho mäsa (rýchlo a na vysokej teplote, aby zostali šťavnaté) so šalotkami z oboch strán dozlatista (asi 4 minúty). Všetko vyberieme z panvice.
- Potom v tej istej panvici zahrejeme zvyšný olej, pridáme cesnak a huby, restujeme asi 2 minúty a tiež vyberieme.
- Znížime teplotu a do panvice nalejeme smotanu, pridáme nasekané lístky tymianu a asi 1 ČL soli. Privedieme do varu a do panvice vrátime opečené kuracie mäso so šalotkami aj restované huby
s cesnakom. Pri miernej teplote dusíme asi 15 minút.
- Posypeme praženými mandľami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.