Kuracie prsia

Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou

Autor receptu: redakcia

Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky. Šalotky a cesnak očistíme – šalotky pozdĺžne rozpolíme a strúčiky cesnaku nakrájame na plátky. Huby očistíme a prekrojíme.
  2. Vo veľkej hlbokej panvici zahrejeme polovicu oleja a opečieme na ňom plátky kuracieho mäsa (rýchlo a na vysokej teplote, aby zostali šťavnaté) so šalotkami z oboch strán dozlatista (asi 4 minúty). Všetko vyberieme z panvice.
  3. Potom v tej istej panvici zahrejeme zvyšný olej, pridáme cesnak a huby, restujeme asi 2 minúty a tiež vyberieme.
  4. Znížime teplotu a do panvice nalejeme smotanu, pridáme nasekané lístky tymianu a asi 1 ČL soli. Privedieme do varu a do panvice vrátime opečené kuracie mäso so šalotkami aj restované huby s cesnakom. Pri miernej teplote dusíme asi 15 minút.
  5. Posypeme praženými mandľami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.