Krevetové rizoto

Krémové krevetové rizoto

Autor receptu: ryzasos

Chutný recept s krevetami? Poďte vyskúšať recept na toto rýchle krémové krevetové rizoto, ktorého chuť si zamilujete. Je tak jednoduché na prípravu a hotové do 25 minút.* Ak máte doma mrazené krevety, tento recept je na ne ideálny. Skúste, verím, že si ho obľúbite :) Toto rizoto si pripravíme vo viac fit verzii, ako jeho klasickú verziu - bez smotany aj bez vína. Na 2 porcie použijeme iba 40 g parmezánu, vďaka ktorému bude rizoto krásne krémové a syrové a dodá mu aj extra dávku bielkovín.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, šťavu a kôru z citróna, suchú ryžu a restujeme ju na cibuľke na silnom plameni približne 2 minúty za stáleho miešania.
  3. Potom ryžu zalejeme vývarom alebo vodou, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté na slabšom plameni približne 8 minút.
  4. Potom do rizota vmiešame rozmrazené krevety (bez škrupinky), baby špenát a nasekanú petržlenovú vňať či koriander.
  5. Rizoto varíme ešte 10 minút a môžeme ho podliať vodou, aby sme zabezpečili krémovú konzistenciu.
  6. Na záver doň vmiešame nastrúhaný parmezán, dobre zamiešame a servírujeme.