Krémová zelerová polievka s toustovými hriankami
Príjemnou chuťou prekvapila zelerová polievka aj tých, čo neľubia zeler.
Suroviny
550 g (buľva - koreň) |
|
1 menšia stonka |
|
2 ks stredná |
|
1/6 ks |
|
1 ks (s vňaťou) |
|
|
|
|
|
1 kocka |
|
|
|
1 stonka |
|
4 trojuholníky (Karička) |
|
2 PL |
|
200 ml (12 %) |
|
čerstvá |
|
čerstvá |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Na horúcom masle so štipkou rasce orestujem nadrobno nasekanú jarnú cibuľku aj s vňaťou, zelerovú stonku a na menšie kocky nakrájaný zeler, mrkvu aj maličký zbytok kalerábu. Keď mrkva pustí farbu, zalejem vývarom z cestovín a pridám kocku bujónu. Varím, sem-tam premiešam.
- 2
Keď je zelenina takmer uvarená, pridám za stáleho miešania dám kečup, vložím po jednom kuse tavený syr, ktorý sa rozpustí. Tyčovým mixérom polievku vymiešam dohladka. Nakoniec vlejem smotanu na varenie, chvíľu varím a hotovú polievku odstavím. Na tanieri ozdobím nastrihanou čerstvou vňaťou zeleru i petržlenu.
- 3
Toastový chlieb biely narežem na polovice a na suchej teflonovej panvici upečiem hrianky. Kto chcel, nakrájal si ich na kocky a vložil do polievky. Dobrú chuť prajem.
Tiež zelerová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu