Krémová polievka z bielej fazule s krevetami

timara - fotkatimara, 19. mája 2014
Krémová polievka z bielej fazule s krevetami
Foto: timara

S krevetami dostáva polievka luxusnejší nádych, ale myslím, že aj bez kreviet nesklame a aj v bežný deň príde vhod. (Gordon Ramsay)

3-4
porcie
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 ks
1 viazanička (tymián, bobkový list, petržlenová vňať)
250 ml
100 ml
Na dozdobenie:
50 g




Postup

  1. 1

    Do hrnca nasypeme scedenú fazuľu, ktorú sme si dali na noc namočiť do vody. Pridáme rozpolenú cibuľu, prekrojenú mrkvu, viazaničku z byliniek a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Na miernom ohni varíme cca hodinu - hodinu a pol, kým nie je fazuľa mäkká.

  2. 2

    Z polievky vytiahneme mrkvu, cibuľu a bylinky. Fazuľu precedíme, prilejeme vývar a rozmixujeme. Ak chceme mať polievku naozaj jemnú, prepasírujeme ešte cez sito. Znovu vrátime na sporák a ak sa nám zdá polievka príliš hustá, prilejeme ešte vývar. Na koniec zjemníme smotanou. Chvíľu prehrejeme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čierným korením.

  3. 3

    Polievku podávame s opečenými krevetami, čerstvo nasekanou pažítkou, pokvapkané olivovým olejom.

Diskusia k receptu

eviana
@Timara , tak túto ako keby Gordon odo mňa odkukal :))) ... keď bolo moje mláďatko malé som mu takto robievala fazuľovú mliečnu aby mal silné kosti, miloval ju... akurát tú parádu s krevetami som nerobila. Skvelá polievočka, krásne načančaná, veľmi chválim :)
jamarlen
pridávame aj nové korenie a bobkový list….za hodinu sa mi ešte fazuľa neuvarila, tak veru neviem, či neskúsime s cícerom…...
timara
@jamarlen bobkový list píšem aj ja. Je jednou z byliniek v bouquet garni. A tiež je v postupe, že hodinu až hodinu a pol (podľa toho akú máš fazuľu, či tú veľkú alebo tie malé fazuľky), či si ju dala cez noc namočiť, na akom silnom plameni to varíš . . . preto píšem do kým nie je mäkká :)
jamarlen
@timara , vďaka za odpoveď.
hlavne som tvojmu receptu chcel dať komentár, lebo sa mi páči celý, aj s foto:)
katka78
@timara , polievka je vynikajúca! Nechala som si aj pár fazuliek na ozdobenie. Veľmi pekne ďakujem za recept, nie poslednýkrát som ju varila.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia