Foto: timara
S krevetami dostáva polievka luxusnejší nádych, ale myslím, že aj bez kreviet nesklame a aj v bežný deň príde vhod. (Gordon Ramsay)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 viazanička (tymián, bobkový list, petržlenová vňať) |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Na dozdobenie: | |
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca nasypeme scedenú fazuľu, ktorú sme si dali na noc namočiť do vody. Pridáme rozpolenú cibuľu, prekrojenú mrkvu, viazaničku z byliniek a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny ponorené. Na miernom ohni varíme cca hodinu - hodinu a pol, kým nie je fazuľa mäkká.
- 2
Z polievky vytiahneme mrkvu, cibuľu a bylinky. Fazuľu precedíme, prilejeme vývar a rozmixujeme. Ak chceme mať polievku naozaj jemnú, prepasírujeme ešte cez sito. Znovu vrátime na sporák a ak sa nám zdá polievka príliš hustá, prilejeme ešte vývar. Na koniec zjemníme smotanou. Chvíľu prehrejeme a dochutíme soľou a čerstvo mletým čierným korením.
- 3
Polievku podávame s opečenými krevetami, čerstvo nasekanou pažítkou, pokvapkané olivovým olejom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hlavne som tvojmu receptu chcel dať komentár, lebo sa mi páči celý, aj s foto:)