Krém z cícera, vína a zo zeleniny

Autor receptu: redakcia

6
porcií
45 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv pripravíme zeleninový vývar. Očistenú koreňovú zeleninu, cibuľu a tymian zalejeme mierne osolenou vodou, pridáme čierne a nové korenie a necháme variť domäkka.
  2. Uvarenú zeleninu nakrájame na kocky, ktoré neskôr pridáme do polievky. Do vzniknutého precedeného vývaru dáme namočený cícer a uvaríme ho.
  3. Pomocou ponorného mixéra polievku rozmixujeme na jemnú konzistenciu. Podľa potreby zredukujeme zeleninovým vývarom alebo vodou.
  4. Ku koncu varu pridáme zredukované biele víno, smotanu a dochutíme. Na záver polievku zjemníme maslom.
  5. Pri podávaní do polievky vložíme ovčí syr a koreňovú zeleninu nakrájanú na malé kocky. Dekorujeme čerstvými bylinkami.