Jablkový zákusok

Krehký jablkový pudingový zákusok

Autor receptu: helena10

K nedeľnej káve ako stvorený.* Cesto krehké z hrnčeka o objeme 250 ml a svieža jablkovo-pudingová náplň.

30-35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín uvedených na cesto vypracujeme lopatkou a potom rukou krehké cesto – ani riedke ani tuhé. Ak sa vám bude zdať príliš riedke, pridajte trochu múky. Asi štvrtinu cesta odoberiem a odložím do chladničky.
  2. Cesto (zvyšné tri štvrtiny) - rukou roztlačím na vyšší plech 24 x 24 x 6,5 cm vystlaný papierom na pečenie.
  3. Ošúpané očistené jablká nakrájam na menšie kocky cca 6-8 mm. Zalejem citrónovou šťavou, aby nesčerneli.
  4. Z mlieka, Zlatých klasov a cukrov uvarím puding, ktorý hneď nalejem na nakrájané jablká a poriadne premiešam.
  5. Na cesto v plechu rovnomerne rozotriem vymiešanú pudingovo-jablkovú zmes. Po povrchu náplne naukladám rukou na menšie kúsky natrhanú štvrtinu cesta z chladničky. Zarovnám lyžicou.
  6. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 30-35 minút. Riaďte sa svojou rúrou.
  7. Po ochladení zákusok posypem práškovým cukroma ozdobím lístkami čerstvej mäty. Dobrú chuť vám prajem.