Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob fotorecept

homemadetastywithlucy - fotkahomemadetastywithlucy, 16. februára 2017

Milujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a Zobraziť celý popisMilujeme ázijskú kuchyňu, a preto si často pripravujeme jedlá práve na tento spôsob. Väčšinou pripravujeme kuracie prsia, ale tentokrát som využila horné stehná a bola to naozaj lahôdka.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Mäso:
2 ks
6 cm
3 cm
4 ks
3 strúčiky
1,5 PL
1 PL
1 čl
1 čl
2 PL
Príloha:
100 g
2 hrste
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Do hrnca zo studenou vodou si namočíme niťové ryžové rezance.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme a nakrájame si zeleninu. Pór na kolieska, šampiňóny a cesnak na plátky. Zázvor na tenké prúžky.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si mäso. Ja som mala horné kuracie stehná, ktoré som si vykostila a odstránila kožu. Potom som ho nakrájala na malé kúsky.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu si dáme 1 lyžicu oleja a opražíme pór a šampiňóny do mäkka. Potom ich odložíme vedľa na tanier.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na tú istú panvicu dáme druhú lyžicu oleja a dáme opražiť mäso.
    TIP: Na panvicu dávam opražiť aj kožu a tuk, ktoré pustia do mäska chuť.
    Pridáme aj koriander a rascu.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď je mäso už skoro hotové pridáme zázvor a cesnak. Zároveň vyberieme kože.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Miešame asi minútu a potom pridáme urobené šampiňóny a pór.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Premiešavame a postupne prilejeme sójovú omáčku a med. Varíme až kým je mäso úplne mäkké.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Niťovky zlejeme zo studenej vody. V sitku prelejeme vriacou vodou, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na polovicu a dáme na taniere.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na rezance pridáme hrsť šalátu.

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na záver dáme mäso a posypeme pažítkou.
    TIP: Ak máte čerstvý koriander môžete použiť ten. Jedlo bude mať viac ázijskú chuť. Ja som bohužiaľ teraz nemala :(
    Prajem dobrú chuť!

    Krehké kuracie stehná na ázijský spôsob (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

evanaaa
Celkom fajn, zaujímavé, ja tie ryžové rezance robím ale naopak:) Zalejem vriacou vodou, nechám postáť a potom precedím a opláchnem studenou, ale asi je to jedno, niekde sa dokonca píše, že ich treba povariť, prvý raz som to tak robila, z rezancov bola kaša. Ešte - ten čerstvý koriander je dostať aj u nás?
homemadetastywithlucy
@Evanaaa (16.2.2017 18:36)

Zo zaciatku sme ich aj my tak robievali ale stavalo sa nam presne to o com pises, ze z nich bola kasa. A potom sme uz ani neviem kde poculi tento grif. Ked ich namocis do studenej vody tak zmaknu a potom uz len aby boli teple ich prelejeme vriacou vodou. Na tieto nitovky to staci. Ked mame tie sirsie tak ich namocim do studenej vody na celu noc a pred podavanim asi na minutu do vriacej vody. Urcite je viacero sposobov na ich pripravu ale nam sa najviac osvedcil tento.
A cerstvy koriander zvyknem kupovat v Tescu alebo v Kauflande. Maju ho v takych krabickach medzi bylinkami. Dostat ho aj v crepniku v spominanych retazcoch ale musim sa priznat ze mi vzdy po kratkom case "zomrel". Zatial som neprisla na to ako sa o neho starat. Ale milujem jeho chut :)
zahra
@Homemadetastywithlucy (16.2.2017 21:42)
Bylinky sa dovazaju v chladiacich autach, preto skoro zajdu v teple. Mozes s
. i ho vysiat do crepnika, o tyzden do dalsieho. V teple rychlo vyhana do kvetu, musi sa rychlo spotrebovat. Semena sa bezne predavaju aj v supermarketoch alebo v zahradnictvach.
zahra
@Zahra (18.2.2017
Zabudla som. Ak koriander nespotrebujes zeleny, nechaj ho zakvitnut a potom pozbieraj semena. Bud si ich znovu vysejes, alebo pouzijes v dalsich azijskych receptoch. Sej nahusto.