Slané drobné pečivo
Krehké krájané syrové krekry s rozmarínom
Autor receptu: redakcia
Krehké slané pečivo so super jednoduchou prípravou. Zamilujete si ich!
80 ks porcií |
20 (+ odležanie) minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najemno pomleté mandle premiešame s preosiatou múkou, nastrúhaným syrom a najemno nasekanými lístkami rozmarínu. Pridáme vajce, zmäknuté maslo, soľ, drvené čierne korenie, studenú vodu a vypracujeme pevné cesto.
- Cesto rozdelíme na dva diely a každý rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm a vo veľkosti asi 25 x 30 cm. Každý plát cesta položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plechy
s cestom vložíme asi na hodinu do chladničky.
- Rúru vyhrejeme na 180 °C. Pláty cesta po odležaní nakrájame do tvarov kosoštvorcov, jedna strana má mať dĺžku 4 cm. Jednotlivé kúsky od seba mierne odtiahneme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.