Slané koláčiky
Slané koláčiky

Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 12:30
Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
30 (+ chladenie) minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 dávka (podľa základného receptu)
Náplň:
250 ml
3 ks
1/2 ks
200 g
30 g (alebo výhonky reďkovky)




Postup

  1. 1

    Krehké cesto pripravené podľa základného receptu rozvaľkáme. Vykrojíme z neho kolieska a vyložíme nimi formičky na koláčiky. Dno prepichneme vidličkou a dáme stuhnúť na 30 minút do mrazničky. Potom cesto zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme fazuľou a 10 minút predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.

  2. 2

    Smotanu rozšľaháme so žĺtkami. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou nastrúhanej citrónovej kôry a šťavou z polovice citróna. Množstvo citrónovej šťavy prispôsobte svojej chuti. Náplň by mala byť len zľahka kyslastá, aby dokonale ladila s lososom.

  3. 3

    Z predpečených korpusov odstránime papier s fazuľou a na cesto nalejeme pripravenú zmes. Vrátime do rúry a koláčiky pečieme ešte asi 25 minút.

  4. 4

    Upečené koláčiky necháme vychladnúť a vyberieme ich z formičiek. Na každý koláčik dáme kúsok údeného lososa a pár výhonkov žeruchy.

Diskusia k receptu