Slané koláčiky
Krehké koláčiky s citrónovou smotanou a údeným lososom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 (+ chladenie) minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup- Krehké cesto pripravené podľa základného receptu rozvaľkáme. Vykrojíme z neho kolieska a vyložíme nimi formičky na koláčiky. Dno prepichneme vidličkou
a dáme stuhnúť na 30 minút do
mrazničky. Potom cesto zakryjeme papierom na pečenie, zaťažíme fazuľou
a 10 minút predpečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
- Smotanu rozšľaháme so žĺtkami. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, lyžičkou nastrúhanej citrónovej kôry
a šťavou z polovice citróna. Množstvo citrónovej šťavy prispôsobte svojej chuti. Náplň by mala byť len zľahka kyslastá, aby dokonale ladila s lososom.
- Z predpečených korpusov odstránime papier s fazuľou a na cesto nalejeme pripravenú zmes. Vrátime do rúry a koláčiky pečieme ešte asi 25 minút.
- Upečené koláčiky necháme vychladnúť a vyberieme ich z formičiek. Na každý koláčik dáme kúsok údeného lososa a pár výhonkov žeruchy.
|