Krehké jogurtové rezne so smotanovými dollar chips fotorecept
Foto: kimlo
Vyskúšal som ako nedeľný obed, rezne sú mäkké a šťavnaté, či už vyprážané na oleji alebo upečené na plechu v rúre.
Zdroj: internet
Suroviny
750 g (alebo kuracie) |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
(na vyprážanie) |
|
Marináda: | |
400 ml |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
5 strúčikov |
|
1 KL |
|
Smotanové dollar chips: | |
750 g malé |
|
250 ml (33 %) |
|
|
|
Na vymastenie formy: | |
|
Postup
-
1
Morčacie prsia narežeme na rezne, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Môžeme použiť aj kuracie prsia, alebo aj iný druh mäsa. V jogurte rozmiešame vajce, solamyl, grilovacie korenie podľa chuti a pretlačený cesnak. Každý rezeň v tejto marináde namočíme a uložíme do vhodnej nádoby. Zvyšok marinády nalejeme navrch, prikryjeme fóliou alebo vrchnákom a dáme do chladničky najlepšie cez noc.
-
2
Takto namarinované rezne obalíme v strúhanke a ihneď vyprážame do ružova v rozpálenom oleji. Nenechávame ich dlhšie obalené, lebo strúhanka nasiakne marinádou, zvlhne a pri vyprážaní by opadávala.
-
3
Vyskúšal som aj „zdravšiu“ verziu, v rúre na plechu, s naolejovaným papierom na pečenie. Výsledok bol podobný, rezne boli krehké a šťavnaté. V rúre som piekol pri 180 °C asi 40 minút, s tým, že keď začali na spodu ružovieť, tak som ich obrátil.
-
4
Ako prílohu som zvolil zapekané smotanové zemiaky. Zemiaky očistíme, ak majú peknú šupu, tak stačí len umyť. Nakrájame na tenké, asi 3 mm hrubé plátky, s VS-krájačom to ide veľmi rýchlo.
-
5
Zapekaciu formu vymastíme maslom a naukladáme zemiaky, najlepšie ich navzájom prekladať, aby nám vznikla 1 vrstva. Osolíme a zalejeme šľahačkovou smotanou.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C do zlatista as 45 minút.
-
7
Takto upravené zemiaky sú vhodné ako príloha pre akékoľvek vyprážané, pečené alebo grilované jedlá.
Pekná prezentácia👍
Ďakujem, ja som to robil prvý krát, a naozaj je to dobré. 😋
Určite vyskúšaj, tých receptov s jogurtom je tu viac, stačí si len vybrať, ja som skúsil tento a zachutil mi.
No veď uvidíš kámo ako Ti zachutí, ja som bol spokojný. 😋
To máš pravdu, na vyprážanie v rúre som akosi neprišiel, nedokázal som spraviť napr. karfiol tak ako vo friteze, ty si onehdá spomínal že takto pečieš kura podľa @tinca , máš na to nejaký figel aby to aj dobre vyzeraľo? Inak chuťovo boli rovnaké ako tie z panvice.
To kura robím často to je pravda a naozaj chuti fakt perfektne ale myslím že to je kvôli normálnemu trojobalu podľa mňa ten jogurt ti to moc rozmocil prečo to nieje tak do "zlatova"
Len taka poznamka - rezne ( maso ) su jemne a stavnate vdaka solamylu. Bezne sa pouziva, hlavne v cinskej kuchyni, na marinady na zmaknutie masa.
Budem rád keď vyskúšaš a zachutí.
Možno aj to, ale solamyl je tam aj preto aby tam tá strúhanka držala. :-)
Ďakujem za foto, verím že chutilo, ja chcem nabudúce vyskúšať aj bravčové. 😋
Ďakujem za pochvalu, som rad že ste si pochutili. Čo sa týka mojich receptov, pridávam len odskúšané a overené chuťovo, nedovolil by som si pridať niečo čo mi nechutilo. Aj keď každý mame iné chute, budem sa snažiť 😉
Šalát doporučujem pochutkovy alebo vlasky šalát špeciál. Budem robiť aj ja na ruské vajcia.