Králík v šouletu – Králik na zmesi hrachu a krúp

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Králík v šouletu – Králik na zmesi hrachu a krúpFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
70 min
príprava
15-20 min
na 165 °C

Suroviny

1,2 kg (1 ks)
250 g
250 g sušený
200 g
6 strúčikov
200 ml
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Jačmenné krúpy a hrach opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Hotový hrach a krúpy scedíme.

  2. 2

    Medzitým rozporciujeme králika a opečieme na oleji. Králika vyberieme a v tej istej panvici osmažíme nasekanú cibuľu, cesnak a podlejeme trochou vývaru. Vrátime späť králika, dochutíme soľou, korením, majoránom a dusíme domäkka.

  3. 3

    Do zapekacej misy postupne vrstvíme zmes hrachu, krúp a opečené mäso. Dodusíme prikryté v rozohriatej rúre pri 165 °C asi 15 – 20 minút.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist