Foto: momi
Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby som neodskúšala. Králika som doteraz nikdy nejedla, ani nepripravovala. Sympatický Zobraziť celý popisKeďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby som neodskúšala. Králika som doteraz nikdy nejedla, ani nepripravovala. Sympatický recept mi poskytli dievčatá z relácie Českej televize Herbář. Trošičku som si ho modifikovala. Pôvodne som chcela upiecť celého králika. Ale musím sa priznať, že keď mi teta na farmárskom trhu podávala to úbohé zviera aj s hlavičkou, nevzbudilo to vo mne najpozitívnejšie pocity. A tak som ho vymenila za štyri stehná.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Stehná opláchneme a obalíme v zmesi múky, čierneho korenia, rímskej rasce a soli. Koreňovú zeleninu vložíme do vriacej osolenej vody a povaríme 5 minút. Na panvici rozpustíme polovicu masla. Do zlatova na ňom osmažíme z každej strany koreňovú zeleninu. Potom prudko osmažíme stehná.
- 2
Pekáč vymastíme olivovým olejom. Na spodok poukladáme na štvrtinky nakrájané zemiaky, ktoré osolíme. Na ne poukladáme koreňovú zeleninu a stehná.
- 3
Pekáč vložíme do rúry vyhriatej na 200 C a pečieme cca 45 minút. Medzitým si pripravíme marinádu z horčice, medu, horčičného semienka a nasekanej petržlenovej vňate (petržlenovú vňať možeme nahradiť šalviou). Stehná ponatierame marinádou a necháme dopiecť ďalších 30-40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mozno ti napovie toto:
varecha.pravda.sk/recepty/kralik-na-dijonskej-horcici/513...