Králičie mäso

Králičí tokáň (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý obed bol na tanieri.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti osmažíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a slaninu pokrájanú na centimetrové kúsky. Po chvíli pridáme nastrúhaný cesnak.
  2. Ďalej pridáme mäso nakrájané na 2 - 3 cm kocky a nakrájanú kapiu. Osolíme a okoreníme. Necháme mäso zatiahnuť.
  3. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a chvíľu podusíme.
  4. Teraz dáme na to paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.
  5. Ďalej pridáme najemno nastrúhané uhorky, trochu premiešame a podlejeme vínom.
  6. Nalejeme králičí vývar a povaríme tak dlho, aby mäso bolo mäkké na skus. Na záver dochutíme.
  7. Môžeme dávať na tanier. U nás bola tarhoňa k tomu. Takto upravené mäso má ohromnú chuť.