Králičie mäso
Králičí tokáň (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý obed bol na tanieri.
4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti osmažíme cibuľu nakrájanú na väčšie kusy a slaninu pokrájanú na centimetrové kúsky. Po chvíli pridáme nastrúhaný cesnak.
- Ďalej pridáme mäso nakrájané na 2 - 3 cm kocky a nakrájanú kapiu. Osolíme a okoreníme. Necháme mäso zatiahnuť.
- Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky a chvíľu podusíme.
- Teraz dáme na to paradajkový pretlak a chvíľu dusíme.
- Ďalej pridáme najemno nastrúhané uhorky, trochu premiešame a podlejeme vínom.
- Nalejeme králičí vývar a povaríme tak dlho, aby mäso bolo mäkké na skus. Na záver dochutíme.
- Môžeme dávať na tanier. U nás bola tarhoňa k tomu. Takto upravené mäso má ohromnú chuť.