Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou, korením a strúhaným muškátovým orieškom.
  2. Vykostený králičí chrbát odblaníme, pozdĺžne narežeme, roztvoríme a zľahka rukou roztlačíme. Takto pripravený chrbát lyžicou naplníme gaštanovo-brokolicovou plnkou, zvinieme pomocou potravinárskej fólie a varíme vo vákuu (môžeme v hrnci alebo za pomoci prístroja) pri teplote 58 °C asi 60 minút. Hotový chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a opečieme v masle.
  3. Sladkokyslá zaprávaná tekvica: Očistenú maslovú tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji dozlatista, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme smotanou a necháme chvíľku povariť. Dochutíme soľou, korením, octom a podľa potreby cukrom.
  4. Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dáme upiecť na vymastený plech.
  5. Králičí chrbát nakrájame našikmo a podávame na sladkokyslej zaprávanej tekvici, okolo naukladáme kúsky pečenej cvikly a môžeme pridať zopár pečených gaštanov.