Králičí chrbát s gaštanovo-brokolicovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Plnka: Uvarenú brokolicu, smotanu, vajce a pečené gaštany rozmixujeme ponorným mixérom. Penu dochutíme soľou, korením a strúhaným muškátovým orieškom.
- Vykostený králičí chrbát odblaníme, pozdĺžne narežeme, roztvoríme a zľahka rukou roztlačíme. Takto pripravený chrbát lyžicou naplníme gaštanovo-brokolicovou plnkou, zvinieme pomocou potravinárskej fólie a varíme vo vákuu (môžeme v hrnci alebo za pomoci prístroja) pri teplote 58 °C asi 60 minút. Hotový chrbát vyberieme z vrecka, osušíme a opečieme v masle.
- Sladkokyslá zaprávaná tekvica: Očistenú maslovú tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu nakrájame nadrobno a opečieme na oleji dozlatista, zaprášime múkou, opražíme, podlejeme smotanou a necháme chvíľku povariť. Dochutíme soľou, korením, octom a podľa potreby cukrom.
- Cviklu ošúpeme, nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a dáme upiecť na vymastený plech.
- Králičí chrbát nakrájame našikmo a podávame na sladkokyslej zaprávanej tekvici, okolo naukladáme kúsky pečenej cvikly a môžeme pridať zopár pečených gaštanov.
|