Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 10. januára 2018 12:00
Ďalšie recepty »

Recept od Ivana Rusinu (www.ivanoveminutky.com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, masla, žĺtka, soli, vody a mletej údenej papriky vypracujeme cesto.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkáme ho natenko a pomocou formičiek na tartaletky vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme do formičiek na tartaletky. Okraje koliesok prstami trochu "povyťahujeme", aby sa nám vytvorili košíčky. Môžeme použiť aj formičky na klasické košíčky.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 10 minút. Vychladnuté košíčky vyberieme z formičiek a naplníme šošovicovým tatarákom.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šošovicový tatarák: Červenú šošovicu zalejeme studenou vodou a varíme do mäkka.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vodu zlejeme.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladnutej šošovice pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, najemno nakrájanú chilli papričku, med, dijonskú horčicu, mleté čierne korenie, soľ a rímsku rascu. Poriadne premiešame.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme na košíčkoch ozdobené klíčkami (v našom prípade cesnakovými) a bylinkami.

    Košíčky zo slaného paprikového lineckého cesta plnené „tatarákom“ z červenej šošovice (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist