Tortový korpus
Tortový korpus

Cukrársky tortový korpus

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. júla 2023
Cukrársky tortový korpus
Foto: Kulinární studio MAFRA
8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
1 bal.
120 g
180 g
60 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky najskôr šľaháme samostatne do ľahkej peny. Potom prisypeme kryštálový cukor a vyšľaháme na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme pomocou stierky. Potom vmiešame preosiatu múku a nakoniec po častiach olej.

  2. 2

    Cesto naplníme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút.

  3. 3

    Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme a až potom korpus vyberieme. Otočíme ho hornou časťou nadol, stiahneme papier na pečenie a necháme odpočinúť a vyrovnať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia