Cukrársky tortový korpus
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 8. júla 2023
mesačník Varecha, 8. júla 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom do peny. Bielky najskôr šľaháme samostatne do ľahkej peny. Potom prisypeme kryštálový cukor a vyšľaháme na pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme pomocou stierky. Potom vmiešame preosiatu múku a nakoniec po častiach olej.
- 2
Cesto naplníme do tortovej formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 45 minút.
- 3
Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme a až potom korpus vyberieme. Otočíme ho hornou časťou nadol, stiahneme papier na pečenie a necháme odpočinúť a vyrovnať.
Tiež tortový korpus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu