Tortový korpus
Tortový korpus

Výborný jednoduchý korpus metódou 3 pohárov

svedka - fotkasvedka, 4. mája 2020
Výborný jednoduchý korpus metódou 3 pohárov
Foto: svedka
5 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme 3 poháre. Do jedného pohára rozbijeme celé vajcia. Do druhého pohára nasypeme kryštálový cukor, aby sme mali rovnaký objem ako vajíčka. Do tretieho pohára nasypeme pol na pol hladkú múku a solamyl, plus pridáme prášok do pečiva (na 5 vajec cca 2,5 kávovej lyžičky prášku do pečiva).

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme a postupne pridávame cukor. Šľaháme 2 minúty. Potom opatrne pridáme preosiate sypké ingrediencie z tretieho pohára. Zamiešame, už nešľaháme.

  3. 3

    Cesto prelejeme do tortovej formy a dáme na 45 minút piecť na spodnú mriežku do rúry vyhriatej na 175 °C. Rúru počas pečenia neotvárame. Po upečení necháme úplne vychladnúť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Jejda, ty jsi šikovné děvče! Krásná torta, velmi pěkně nazdobené, aj tá druhá vypadá super! Můžeš, prosím, alespoň orientačně dát průměr formy na korpus? Děkuji.
Ďakujem :) je to úplne bežný rozmer ,normálna veľkosť ,nemám teraz ako odmerať ,ale je to úplne klasicky priemer ,tipujem 26 @haji (4.5.2020 14:04)