Medový korpus fotorecept
Foto: ancicka
Korpus s medovou chuťou. Chuťou pripomína medovník, len je vzdušnejší. Plniť môžete ľubovoľnou plnkou.
porcií
príprava
na 170-200 °C
Postup
-
1
1. Do misky dáme sódu. 2. Zhasíme ju citrónovou šťavou, alebo trochou octu tak, aby sa sóda spenila. 3. Pridáme med.
-
2
Med zahrejeme na ohni. Med skypí a miešame, aby skaramelizoval, ale dávame pozor, aby moc nezhnedol, bol by horký. Odstavíme z ohňa.
-
3
Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme, pridáme cukor.
-
4
Postupne pridáme žĺtky a zašľaháme.
-
5
Do vyšľahaného pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Zľahka premiešame.
-
6
Nakoniec pridáme skaramelizovaný med. Zamiešame...
-
7
...a vylejeme do pripravenej tortovej formy (26 cm). Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 7-10 min. Potom teplotu stiahneme na 170 °C a dopekáme asi 25 min. Skontrolujeme špajľou, ak sa nelepí je upečený. Pred vybratim z rúry necháme ho asi 5 min pri otvorených dvierkach a tak vyberieme z rúry.
-
8
Tu je výsledok! Plnená varenou tvarohovou plnkou. Oliverkovi k meninám.
bude aj ten!
Pozdravujem!
Také posílám srdečné pozdravy z Moravy a děkuji, už se těším!
Môže byť z neho nielen Marlenka, ale aj Marienka (aj Janko), záleží na fantázii kuchára.
PS: To už nešlo pridať ako jeden recept aj s plnkou? Väčšina normálnych varecháčov to takto robí.
Drajan dnes 20:09
Rozdelila som preto,lebo krém môžeš použiť na akýkoľvek korpus.Treba aj kombinovať a ja si myslím,že aj by si chcel,tak to sa ľahšie hľadá.
Ja nemúsím nikoho kopirovať.
Pozdravujem @varech áčov.
,
@Ancicka : je nadherny, urcite ho vuskusam, Tvoje recepty este nesklamali.
Hlboko sa skláňam pred tvojím uvažovaním! Takže keď si nabudúce pôjdem do obchodu kúpiť kapra, tak bude normálne, keď dostanem len hlavu s tým, že telo si mám ísť zháňať do druhého obchodu?
prosím Ta,do budúcna si odpusti kadeaké komentáre po mojími receptami,ktoré sa netýkaju receptu.
Pridala som rcp.na korpus a tým to zhaslo.Plnku nemusi mať každý rad,tak si urobí podľa seba.Kreativite sa medze nekladú.
Ak sa Ti rcp, nepáči nevšimaj si ho prosím!
Raz si sa vyjadril,ja to akceptujem a nepíš nezmysly!
Pozdravujem Ta!
Jednou jsem podle @ancicka dělal bábovku a taky skončila v koši.
Mao byť že krēm je výborný...
Neviem,ale aj mne sa niekedy stáne,že mi to nevijde tak ako som chcela,neznámená to ,že je rcp.zlý.
raz som robila výsokú tortu a korpusy som robila dva jednaké,bola kakaová.Prese som ich robila jedným receptom a jeden korpus bol krásny nadýchany a ten druhy bil nižší a nie taký nadýchany,pri jednej teplote a tiež som si to nevedela vysvetliť prečo.
Neviem prečo korpus mohol byť tekutý,ked tak pripečení podľa rcp by mohol byť nižší,ale upečený.každá rúra pečie inač a skúšať treba špáratkom a pečenie predlžiť.
Pozdravujem a dúfam,že na budúce to bude OK.